Virgil Popescu: Vestea Proasta pentru Milioane de Romani privind Facturile la Gaze, Energie

Virgil Popescu a dezvaluit in mod public o veste foasta pentru milioane de romani din toata tara cu privire la facturile la energie electrica si gaze, iar asta pentru ca noile masuri care au fost adoptate chiar saptamana aceasta nu se vor aplica si retroactiv pentru oamenii care beneficiaza de aceste servicii in toata tara.

Virgil Popescu spune ca de la ministerul Justitiei nu s-a primit aprobarea pentru ca aceste facturi sa fie aplicate retroactiv pentru clientii care au primit deja facturi pentru servicii de furnizare a energiei electrice si gazelor naturale, astfel ca tot ceea ce a fost decis si adoptat se va aplica abia dupa ce aceasta ordonanta va fi publicata in Monitorul Oficial.

“Eu cred că aţi uitat că noi am aprobat săptămâna trecută o altă ordonanţă care modifică Legea 259. Nu am abrogat acel text. Acea ordonanţă, săptămâna trecută, am obligat toţi furnizorii să refacă facturile întocmite fără luarea în calcul a plafonării şi compensării.

Nu vorbim că am abrogat ceva acum, există acest text şi nu l-am abrogat, asta am atras atenţia că el există, pentru că am auzit şi eu că s-ar putea, în spaţiul public, să fi dispărut acest. Textul ordonanţei de urgenţă pe care l-aţi văzut şi pe care o să-l vedeţi probabil la publicare, modifică Legea 259, dar nu modifică această prevedere.

Eu mi-aş fi dorit şi am tot anunţat că această ordonanţă, dacă am putea să o aplicăm şi pe noiembrie şi decembrie; din păcate, astăzi am mai întrebat încă o dată, în şedinţa de guvern, am văzut un răspuns al Ministerului Justiţiei, foarte clar: nu putem să o facem retroactiv.

Nu putem să o aplicăm retroactiv. Dacă s-ar putea, credeţi-mă, toţi am fi fost, sunt convins că şi PNL şi PSD am fi făcut acest lucru, şi UDMR, dar, din păcate, o lege nu putem să o aplicăm retroactiv.

Am întrebat în ședința de guvern de ianuarie, n-am mai întrebat de noiembrie și decembrie pentru că dacă se putea, puteam extinde mai departe, și răspunsul a fost ”Nu”, pentru că suntem deja în data de 25 și nu putem aplica legea pentru ce este în spatele acestei date. 1 ianuarie – 25.”