Valeriu Gheorghita: Atentionarea de Ultima Ora cu Mesajul Critic catre Romani

Valeriu Gheorghita Atentionarea Ultima Ora Mesajul Critic Romani

Valeriu Gheorghita le transmite o atentionare de ultima ora romanilor din toata tara in momentul de fata, iar ea vine si cu un mesaj critic despre care stie ei, asta pentru ca le spune ca isi asuma responsabilitatea pentru viitorul copiilor lor, indiferent daca ii vaccineaza, sau nu.

Valeriu Gheorghita vorbeste despre beneficiile vaccinarii, dar si despre riscul trecerii prin boala, impreuna cu necunoscutele privind riscul de a face anumite complicatii care aduc boli foarte serioase pe termen lung, doctorul incrcand sa ii ajute pe romani sa ia decizia corecta pentru copiii lor.

“Consideram ca nu trebuie sa acceptam nici macar un deces din cauza COVID-19 pe care altfel l-am putea preveni prin vaccinare. Cred ca este de datoria noastra sa fim responsabili pentru copiii nostri, sa le dam posibilitatea de a merge la scoala cu prezenta fizica, sa reducem numarul de cazuri infectate, numarul celor care au nevoie de spitalizare, si implicit cei cu risc de deces.

Din pacate avem copii care sunt in evidenta cu afectiuni cronice, cu diabet, cu boli neurologice, cu afectiuni oncologice, si cred ca doar parintii acestor copii stiu cat de complicat este sa iti mentii copilul in colectivitate cu un risc minim de a face COVID-19, si de a evolua catre o forma severa de boala, sau complicatii.

Mai mult decat atat, exista deja date care arata un risc pe termen lung de cel putin 2 ori si jumatate mai mare la copiii care trec prin COVID-19 de a dezvolta diabet zaharat, ori asta inseamna o boala pe termen lung, o boala pe care o avem toata viata, cu complicatiile care vin in cursul evolutiei bolii.

Tocmai de aceea, in acest moment vaccinarea adresata si populatiei pediatrice este o raza de speranta pentru copiii nostri, care pot fi mai bine protejati impotriva COVID-19, si putem sa reducem considerabil inclusiv riscul de a face acele complicatii la distanta, cum este sindromul inflamator multisistemic, pentru care vaccinarea are o eficienta de peste 89%.

As vrea sa transmit un mesaj parintilor, si anume faptul ca a decide sa nu imi vaccinez copilul nu inseamna un risc zero pentru copilul meu, ci inseamna sa imi asum niste riscuri, sa treaca prin boala, potentialele complicatii inflamatorii la distanta, si potentialele complicatii pe termen lung, mare parte din ele nefiind cunoscute.” a declarat doctorul.