Formula 1: Mercedes face Noi Schimbari Inaintea Noului Sezon

Formula 1 Mercedes Noi Schimbari Inaintea Noului Sezon

Formula 1, este dominata de catre Mercede, echia castigatoare de 8 ori a tiltului mondial la  categoria de cel mai bun constructor, ultimul titlu chiar in 2021. Alaturi de principalul sau pilot, Lewis Hamilton  constructorul german a castigat 6 titluri mondiale, iar cu celalalt pilot, Nico Rosberg, un tiltlu in 2016.

Formula 1 are stabilite noi schimbari pentru monoposturi incepand din 2022, iar Mercedes pregateste o schimbare majora a monopostului condus de Hamilton. Daca va continua si un sezonul urmator in circuit, acesta va avea parte de modificari  importante ale masinii, care tin de aerodinamica dar si de sistemul de franare. Pana acum nu se cunosc prea multe detalii legate de noile modificari, insa un lucru este sigur si acela ca, la primele teste din februarie 2022 de la Barcelona, se vor vedea inbunatatirile aduse monopostului german.

Mercedes ofera unele indicii despre schimbarile care vor avea loc, iar directorul tehnic al echipei din Stuttgart, James Allison este convins ca „masina se va reinventa total”, urmand noile reglementari ale Formulei 1. ”Am facut multe cercetari asupra lor si este usor sa vezi ce schimbare mare este la acest nou regulament. Lucrez in Formula 1 de peste trei decenii si asa ceva eu nu am vazut.Regulile, pe langa faptul ca sunt uriase, aduc cu ele reguli aproape duble fata de cele anterioare, si de asemenea total diferite fata de cele din trecut. Deci asta inseamna ca ar trebui sa reinventam masina dintr-un capat in altul, si va fi ceva cu totul nou ,de la aerodinamica la franare  pana la o noua filosofie.”, spune James Allison despre modelul Mercedes W13.

Mercedes  trebuie sa se concentreze si pe partea de motor, care se pare ca va fi cuprins si el de noile modificari, toate acestea ar trebui finalizate inaintea inceperii testelor de la Barcelona. Directorul tehnic al celor de la Mecedes este convins ca totul va decurge foarte bine pentru echipa din Sttugart: „  Motorul este de asemenea o problema foarte importanta ,deoarece este unul dintre lucrurile care  vor fi supuse nolilor reguli .Trebuie sa fim foarte pregatiti la aceste aspecte si trebuie sa facem tot ce putem pentru a inbunatati acum ,pentru ca atunci (la inceperea testelor) va fi prera tarziu”, a mai spus directorul tehnic la celor de la Mercedes.

Editor M.E.D.