Marte: INCREDIBILA Descoperire cu care Oamenii de Stiinta Uimesc Omenirea

Marte INCREDIBILA Descoperire Oamenii Stiinta Uimesc Omenirea

Marte este una dintre cele mai monitorizate planete de catre oamenii de stiinta in momentul de fata, iar asta pentru ca foarte multe misiuni o vizeaza in aceasta perioada, iar ele aduna si foarte multe date de acolo. In baza analizarii acestor date foarte importante, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca apa de pe Marte ar fi existat pe suprafata pentru o perioada mult mai lunga de timp decat au crezut ei, diferenta fiind de 1 miliard de ani.

Marte nu mai are apa la suprafata in momentul de fata, sau cel putin oamenii de stiinta nu au observat vreo zona a planetei care sa aiba apa pe suprafata, ei afirmand ca exista sanse destul de bune sa existe zone cu apa sub suprafata. Conform monitorizarilor facute de catre oamenii de stiinta, apa ar fi curs libera pe suprafata de pe Marte pentru o perioada de timp care ar fi cu 1 miliard de ani mai lunga decat credeau ei pana in momentul de fata.

Marte: INCREDIBILA Descoperire cu care Oamenii de Stiinta Uimesc Omenirea

Marte ar fi avut apa pe suprafata sa chiar si acum 2 ani de zile, ceea ce pare o perioada foarte lunga de timp, dar daca ne gandim la vechimea universului, realitatea este ca durata in sine nu e uriasa. Descoperirea a fost facuta de catre oamenii de stiinta prin analizarea depunerilor de sare de pe suprafata planetei Marte, asa ca desigur ca nu vorbim despre ceva ce este 100% sigur, cel putin pana in momentul in care primii oameni vor ajunge pe suprafata de acolo.

“O parte din valoarea MRO este că viziunea noastră asupra planetei devine tot mai detaliată de-a lungul timpului. Cu cât cartografiam mai multă planetă cu instrumentele noastre, cu atât putem înțelege mai bine istoria acesteia.”

Marte a avut descoperite acele depozite de sare acum 14 ani pentru prima oara, dar de catre o alta nava spatiala, insa abia analiza imaginilor surprinse de catre o alta nava spatiala au dus la formarea acestei teorii. Desigur ca daca s-ar analiza si mai multe dintre imaginile care au fost surprinse pana acum in legatura cu Marte, e posibil sa fie facute alte descoperiri chiar mult mai mari, dar ceea ce stim sigur este ca in imaginile de acum nu a fost vazuta apa.

Marte va mai fi analizata cu mare atentie de catre oamenii de stiinta si in urmatorii ani, iar asta pentru ca sunt pregatite primele misiuni care urmeaza sa duca astronautii acolo, dar abia dupa 2030.