Saturn: Imaginea UIMITOARE a Planetei, ce este Dezvaluit Omenirii

Saturn Imaginea UIMITOARE Planetei Dezvaluit Omenirii

Saturn este a doua cea mai mare planeta din sistemul solar, un punct foarte important de interes pentru cei de la NASA, care in ultimii ani au inregistrat si publicat multe imagini cu ea pentru omenire. Astazi avem ocazia de a vedea o noua imagine cu Saturn, insa aceasta este surprinsa de catre sonda spatiala Cassini cand se afla in apropierea uneia dintre lunile despre care omenirea nu stie pre amulte, mai exact luna Tethys, una dintre cele mici de langa corpul cosmic.

Saturn ne este prezentata asa cum este vazuta de langa luna sa inghetata, iar daca astronautii s-ar afla vreodata acolo, asa ar arata planeta care este inconjurata de catre foarte multe obiecte cosmice. Imaginea a fost surprinsa de catre nava spatiala Cassini in anul 2005, insa cei de la NASA au decis sa o publice acum pentru a ne dezvalui cum arata Saturn dintr-o asemenea perspectiva, iar asta spune foarte multe despre cat de importanta este ea in sistemul solar.

Saturn: Imaginea UIMITOARE a Planetei, ce este Dezvaluit Omenirii

Saturn are in apropierea sa mai multe luni, iar Tethys are un diametru de aproximativ 1000 de kilometri si se afla la o distanta de aproximativ 300.000 de kilometri fata de planeta. Practic, vorbim despre o luna mult mai mica decat a noastra, dar Tethys orbiteaza Saturn la o distanta extrem de apropiata in comparatie cu luna noastra, ea fiind una dintre cele 5 mari luni care orbiteaza a doua cea mai mare planeta din sistemul nostru solar acum.

“Văzute de pe luna de gheață Tethys, inelele și umbrele ar afișa vederi fantastice ale sistemului Saturnian. Nu ai intrat pe Tethys în ultima vreme? Atunci acest minunat peisaj circular de la sonda spațială Cassini va trebui să facă deocamdată. Prinsă în lumina soarelui chiar sub și în stânga centrului imaginii în 2005, Tethys în sine are un diametru de aproximativ 1.000 de kilometri și orbitează nu la cinci raze Saturn de centrul planetei gigantice gazoase.”

Saturn nu mai este survolata de catre nava spatiala Cassini de cativa ani buni, insa cei de la NASA urmaresc cu mare atentie tot ceea ce se intampla in apropierea ei cu telescoapele existente pe Pamant. Asta le ofera oamenilor de stiinta capacitatea de a monitoriza mai clar felul in care Saturn evolueaza, dar si felul in care obiectele din jurul sau se misca in sistemul solar, unul care este foarte mult influentat nu doar de catre soare, ci si de catre cele doua mari planete din el.

Saturn a avut dezvaluite pana acum multe dintre secretele pe care le are, astfel ca ne putem astepta sa apara si mai multe informatii importante pentru omenire in viitorul nu foarte indepartat.

Saturn Imaginea UIMITOARE Planetei Dezvaluit Omenirii Tethys
FOTO: Cassini Imaging Team, SSI, JPL, ESA, NASA.