Netflix: Hotararea RADICALA in Europa, ce Face pentru Abonati

Netflix Hotararea RADICALA Europa Face Abonati

Netflix a anuntat o decizie fara precedent care vine spre bucuria catorva zeci de milioane de abonati din toata Europa, si care va avea un impact foarte mare asupra celor care urmaresc tot continutul care este disponibil pentru ei in platforma. Mai exact, Netflix a anuntat o dublare la 500 de milioane de euro a bugetului pentru productii noi in Germania pana la final de 2023, o crestere uriasa a sumelor alocate pentru aceasta tara, care desigur acopera si Austria.

Netflix uimste cu aceasta crestere, dar ea este un indicator pentru ceea ce ar trebui sa se intample inclusiv pentru alte tari si regiuni din Europa, dupa ce anul trecut americanii au crescut la 1 miliard de dolari bugetul pentru productii noi in Marea Britanie. Nu stim deocamdata ce fel de modificari ar fi facute pentru productii in limbile franceza, spaniola, sau italiana, de exemplu, dar e de asteptat ca si acolo sa fie facute alocari mai mari pentru productii de la Netflix.

Netflix: Hotararea RADICALA in Europa, ce Face pentru Abonati

Netflix poate sa aloce cu o usurinta mai mare sume pentru productii in limbi care sunt folosite in mai multe tari, iar asta pentru ca acel continut poate fi vazut de mai multe persoane mai usor, dar desigur ca trebuie sa se gandeasca si la restul abonatilor. Concentrarea pe tarile cele mai bogate din Europa e normala, pentru ca acolo Netflix poate convinge mai multi oameni cu bani sa-si faca abonamente in platforma sa, dar si pentru ca acolo exista concurenta mai mare.

Netflix nu a dezvaluit vreodata ce fel de bugete acorda pentru productii in tari ca Romania, sau altele din Europa Centrala, care au limbi utilizate doar pe teritoriul lor, dar lipsa de creatii noi constante, si importante, in limba romana e un indicator ca nu contam prea mult. E posibil ca acest lucru sa se schimbe in viitor, dar e nevoie ca numarul abonatilor din Romania, si eventual Moldova, sa creasca pentru a justifica investitia in productii speciale in limba romana.

Netflix va continua sa-si creasca bugetele de productie in mai multe zone de pe glob pe masura ce va reusi sa-si creasca numarul de abonati, dar si pe masura ce va creste concurenta facuta de catre HBO Max, Disney Plus, si eventuale alte platforme de streaming.