Ministrul Educatiei: Deciziile de Ultima Ora Transmise Oficial pentru Scoli

Ministrul Educatiei Deciziile Ultima Ora Transmise Oficial Scoli

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o serie de noi decizii pentru toate scolile din Romania, care vor avea impact pentru milioane de elevi dupa implementare, iar ele sunt unele asteptate de catre extrem de multa lume, mai ales ca vor schimba complet anul scolar.

Ministrul Educatiei vrea sa faca o scerie de schimbari foarte importante pentru a imbunatati actul educational de care vor avea parte elevii din toata tara, iar masurile iau prin surprindere foarte multa lume care nu se astepta la asemenea idei in momentul de fata.

“Nu este ministerul transportatorilor de cablu (n. red. privind petitia pentru o noua vacanta de iarna). Ca politician, si ca cetatean, ma intereseaza bunul mers al oricaruia dintre sectoarele economice ale Romaniei. Ca profesor, si ca ministru, nu am cum sa fac altcumva decat sa pun in prim-plan interesele elevilor si interesele scolii.

Daca decizia, luand in considerare interesul elevilor si interesul scolilor, intamplator coincide cu solicitarea venita din alte domenii, cu atat mai bine, inseamna ca suntem intr-o situatie fericita. Inca o data precizez, toate aceste propuneri vor avea in vedere strict interesul copiilor, si interesul scolilor.

Este nenatural sa ai impartirea pe semestre atata vreme cat ai doua vacante clar pozitionate, dincolo de vointa oricui, aceea a sarbatorilor de iarna, si aceea a sarbatorilor pascale. Din ceea ce v-am prezentat cred ca rezulta logic ca e o impartire pe trei sectiuni, impartire pe 3 sectiuni inseamna impartire pe trei trimestre, este o idee pe care deja am avansat-o.

Nu a stiut nimeni din minister sa-mi explice de ce s-a renuntat la organizarea pe trimestre, si s-a trecut la organizarea pe semestre precum in mediul universitar, care are o cu totul alta organizare. Nu am inteles care sunt avantajale. Nu am facut acum decat sa va prezint posibile propuneri care vor fi discutate cu toti actorii interesati.

Fie ca se numeste semestru, sau trimestru, se finalizeaza cu o evaluare. Vom vedea care sunt tipurile cele mai potrivite de evaluare. Cert este ca trebuie schimbat ceva, pentru ca am fost intrebat despre o situatie dintr-un judet in care la simularea evaluarii nationale mai putin de 50% din elevi au luat nota 5, dar tot acolo aproape 60% din elevi au media 8.50 in primul semestru.”