Valul 5 ar fi Ajuns in Faza de Platou, Conform lui Raed Arafat

Valul 5 ar fi ajuns deja intr-o faza de platou, conform lui Raed Arafat, seful DSU afirmand faptul ca se pare ca exista si o tendinta de scadere a numarului de cazuri noi in aceasta perioada, dar autoritatile inca asteapta sa vada cum evolueaza lucrurile in perioada urmatoare.

“După cum am spus și la început şi a zis și domnul secretar de stat Baciu, noi, în 3 februarie, săptămâna trecută, am avut 32.671 de cazuri. Astăzi, 10 februarie, sunt 26.466, deci este prima dată în care venim cu o cifră care arată o tendință de descreștere a numărului cazurilor zilnice; bineînțeles am trecut prin cifre mari, de peste 35.000 de cazuri, dar acum suntem, cum am zis, la 26.000.

Dacă comparăm unele zile ale săptămânii cu zilele identice din săptămâna următoare, dacă comparăm, de exemplu, luni săptămâna asta cu lunea trecută, marţi cu marţea trecută, toate arată o tendință de descreștere.

Pacienţi în ATI; totuși este o cifră care continuă să crească și motivul este clar: pentru că vin din urmă cazurile care s-au pozitivat, o parte poate sunt tot cu varianta Delta, persoane care sunt vulnerabile și ajung în terapie intensivă. În data de 3 februarie am avut 993 de cazuri, iar în data de 10 avem 1.146 de cazuri în secțiile de terapie intensivă.”