Valeriu Gheorghita: Semnal de Alarma de Ultim Moment care Vizeaza Romanii

Valeriu Gheorghita Semnal Alarma Ultim Moment Romanii

Valeriu Gheorghita trage un foarte important semnal de alarma care vizeaza toti romanii din tara in momentul de fata, iar asta pentru ca ne aduce in atentie problema extrem de serioasa a teoriilor conspiratiei, cele care au afectat miliarde de oameni in pandemia de Coronavirus.

Valeriu Gheorghita spune ca oamenii trebuie sa se uite mai circumspect la mesajele conspirationiste decat la informatiile oficiale de la experti, si sa incerce sa gandeasca logic mesajele din ele pentru a-si da seama cat adevar, sau minciuna, exista in spatele lor.

“Marile probleme ale teoriilor conspirationiste sunt: cine le propaga, cine este la originea acestor informatii, si este evident ca cu cat o persoana are o credibilitate profesionala mai ridicata, pentru ca e medic, sau e dintr-o tagma profesionala respectata la nivelul societatii, este foarte foarte important pentru ca da greutate mesajului transmis.

Al doilea lucru este informatia in sine, si aici sunt informatii care, asa cum am spus, ating acea zona emotionala care tine de capacitatea noastra de a ne conserva ca specie, si de a supravietui. Tot ce are legatura cu fertilitatea, cu viata, cu nasterea, toate aceste lucruri evident ca genereaza foarte multa incarcatura emotionala, si creeaza respingere, ezitare.

Deasemenea este importanta calitatea, din punct de vedere al expertizei si al nivelului de educatie medicala, a unei persoane. Este evident ca atunci cand noi nu stim prea multe notiuni despre ceea ce inseamna imunitate, un virus, despre ce inseamna un vaccin, despre cum actioneaza un vaccin, notiuni care ar trebui cunoscute inca din perioada copilariei, de cand copilul merge la scoala.

Ar fi foarte important ca orele de educatie medicala sa fie incluse in curicula de invatamant, pentru ca face parte din bagajul de cunostinte medicale cu care copilul de azi, adultul de maine, poate sa inteleaga mai bine cum sa se protejeze sanatatea. Omul de cand se naste, si pana moare, este expus informatiilor, iar scoala promoveaza stiinta, increderea in stiinta, mai putin teoriile conspiratiei.

Nu putem sa speculam pe teme atat de importante. Este foarte intresant ca noi spunem anumite lucruri, atat cat le stim, durata protectiei dupa vaccin, etc, dar in teoriile conspirationiste apar unii care par ca le stiu pe toate, ca oamenii dezvolta boli peste cativa ani, ca exista risc de infertilitate, iar asta trebuie sa fie un semnal de alarma. Daca expertii nu stiu, de unde stiu ceilalti ?”