Formula 1: Lewis Hamilton e Motivul unei IMPORTANTE Schimbari in Noul Sezon

Formula 1 Lewis Hamilton Motivul IMPORTANTE Schimbari Noul Sezon

Formula 1 il are pe Lewis Hamilton in momentul de fata, iar asta pentru ca este unul dintre cei mai importanti piloti care concureaza in momentul de fata pentru titlul mondial, chiar daca sezonul anterior s-a terminat cu o uriasa controversa. Aceasta controversa din Formula 1 va aduce si o foarte mare schimbare, totul din cauza presiunii uriase puse inclusiv de catre Lewis Hamilton pe conducerea competitiei, insa e posibil ca modificarile sa fie de bun augur.

Formula 1 ar urma sa aiba structura management-ului competitiei incepand cu sezonul urmator, iar asta pentru ca probleme similare cu cele ale sezonului anterior sa nu mai apara, ceva ce l-ar putea multumi pe Lewis Hamilton. Exista discutii intense cu privire la faptul ca actualul director Michael Masi nu a urmat chiar atat de corect regulile din Formula 1 la finalu sezonului trecut, demisia/demiterea sa fiind ceruta de Lewis Hamilton, si e posibil sa vina, impreuna cu alte modificari.

Formula 1 ar putea avea modificata structura prin care directorul curselor va impune respectarea regulilor, iar asta deoarece FIA vrea sa introduca o segmentare si mai mare a procesului de luare a deciziilor. Conform schimbarilor pe care FIA vrea sa le faca in Formula 1, deciziile de acest gen ar urma sa fie influentate de ma imulte persoane decat directorul curselor, astfel incat in viitor sa nu mai apara greseli operationale care au generat pierderea titlului de campion de catre Lewis Hamilton in 2021.

Formula 1 ar putea avea creata o structura speciala de asistenti care vor face legatura dintre echipe si directorul curselor, astfel incat deciziile acestuia sa nu mai fie influentate direct ed catre cei afectati de ele.

Chiar si cu decizii de acest gen, Michael Masi ar putea fi demis dupa ce mai multe echipe din Formula 1 au cerut asta, iar Lewis Hamilton cel mai probabil face lobby pentru ca acest lucru sa se intample dupa ce a pierdut titlul mondial din cauza lui Masi.

“Directorul de cursă, Masi, a făcut apelul controversat pentru a permite celor cinci mașini cu ture între Verstappen și Hamilton să se desprindă singure. Asta a însemnat că starul Red Bull a avut o șansă liberă să-și depășească rivalul Mercedes cu cauciucuri mult mai proaspete. Hamilton a rămas tăcut pentru o mare parte din extrasezon și conduce apeluri în culise pentru ca Masi să fie concediat.”

Formula 1 va incepe in cursul urmatoarelor saptamani, dupa ce vor avea loc primele teste pe circuite, acolo unde vom vedea atat noile masini cu schimbarile majore facute, cat si pilotii care vor concura oficial.