Android: Noua AMENINTARE care Vizeaza Milioane de Telefoane

Android Noua AMENINTARE Vizeaza Milioane Telefoane

Android este din nou in centrul unui mesaj de alerta care vizeaza milioane de telefoane din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o problema extrem de serioasa despre care unii oameni nici macar nu stiu. Un malware care are denumirea Medusa este in plina distributie in intreaga lume in aceasta perioada, iar din pacate el a fost gandit pentru a le fura banii oamenilor fara ca ei sa stie ca sunt deposedati de vreo suma pana cand este prea tarziu.

Android este un sistem de operare sigur, dar cand un malware de acest gen este instalat in telefon impreuna cu vreo aplicatie infectata, lucrurile incep sa se complice, din pacate. Acest nou malware numit Medusa este gandit pentru a fura din Android parolele cu care oamenii se logheaza in diverse servicii online, inclusiv in aplicatiile bancare, iar de acolo hackerii pot fura banii oamenilor fara ca ei sa stie ce se intampla de fapt, iar aici sta problema cea mai mare.

Android nu este exploatat doar la acest nivel, iar asta pentru ca inclusiv SMS-urile, pozele si clipurile video din telefoane, plus o varietate de alte informatii importante sunt extrase de catre malware. Distributia acestui nou malware este facuta in Android prin mesaje malitioase distribuite prin email si SMS, o metoda clasica folosita si pentru distributia altor tipuri de malware, ele dovedindu-se a fi de succes in trecut, asa ca sunt folosite din nou de atacatori.

Android nu poate fi un sistem de operare sigur atat timp cat oamenii nu se feresc din a instala aplicatii malitioase in propriile telefoane mobile, ceva ce nu toata lumea stie ca ar trebui sa evite, din pacate.

“În ciuda faptului că Medusa nu este extrem de răspândită în acest moment, observăm o creștere a volumului de campanii și un număr suficient de mare de campanii diferite. Având mai multe funcții de acces la distanță, Medusa reprezintă o amenințare critică pentru organizațiile financiare din regiunile vizate.”

In aceasta situatie, unii dintre banii care ajung sa fie furati de catre atacatori prin campanii de acest gen de la utilizatorii de telefoane Android nu mai pot fi recuperati, ceea reprezinta marea problema a atacurilor de acest gen, in final.

Android este protejat de catre Google prin diverse sisteme care au menirea de a impiedica acest tip de malware sa infecteze singur telefoanele, dar utilizatorii sunt cei de la care pornesc in general problemele.