Pericolul Informatiilor False Privind Pandemia Coronavirus

Pericolul Informatiilor False Privind Pandemia Coronavirus

Pericolul informatiilor false cu privire la pandemia Coronavirus, dar si a vaccinurilor este explicat mai jos in cadrul unei postari publicate de catre CNCAV pentru a le atrage romanilor atentia cu privire la problemele aduse de lipsa informatiilor credibile.

“„Dezinformarea ucide.

În special când e atât de răspândită, așa cum se întâmplă pe timp de pandemie. A demonstrat-o inclusiv acest studiu din UK și SUA – distribuirea dezinformărilor în mediul online are un impact negativ asupra acceptării vaccinării:

Paradoxul acestor dezinformări vine însă în urma unei analize efectuate anul trecut – mai mult de jumătate din toate informațiile false referitoare la pandemie au pornit de la 12 influenceri:

Multe articole de tip “fake news” (vaccinurile care modifică ADN-ul/afectează fertilitatea, ascunderea informațiilor despre efectele adverse, virusul fabricat în laborator și alte aberații dovedite ca fiind false în repetate rânduri) au fost fabricate de oameni care n-au nici o treabă cu medicina. Ele au fost ulterior masiv redistribuite și așa au ajuns și pe la noi.

Concluzia e simplă – când vine vorba să ne încredem într-o informație medicală din mediul online, e bine să apelăm la surse oficiale sau cel puțin la experți în domeniul respectiv.

NU la bodybuilderi, bloggeri sau filmulețe conspiraționiste.

Mai mult, putem ajuta la combaterea dezinformării dând report la știrile false și dând mai departe informațiile medicale de calitate.” Andrei Valeanu”