Raed Arafat: Anuntul Important Privind Ridicarea Restrictiilor in Romania

Raed Arafat Anuntul Important Ridicarea Restrictiilor Romania

Raed Arafat a vorbit despre ridicarea restrictiilor impuse din cauza pandemiei de Coronavirus in Romania, seful DSU incercand sa explice faptul ca pentru ca aceste restrictii sa fie ridicate, e nevoie de o analiza serioasa privind impactul pentru sistemul medical.

Raed Arafat nu e la prima afirmatie de acest gen, iar asta pentru ca a mai afirmat ca ridicarea restrictiilor depinde intr-o foarte mare masura de felul in care va evolua pandemia in cursul urmatoarelor saptamani, scaderea numarului de cazuri zilnice fiind esentiala pentru revenirea la normalitate.

“Ca să ridici măsuri, trebuie prima dată să vezi că impactul pe sistemul sanitar într-adevăr a scăzut. Noi astăzi am avut în plus 14 persoane în terapiile intensive din ţară, adică, chiar dacă numărul total al cazurilor este în scădere, pe secţiile de terapie intensivă încă vedem o continuă creştere a numărului cazurilor.

Ne apropiem de un moment în care se vor lua măsuri de relaxare, fără nicio discuţie, cum au luat toate celelalte ţări din jurul nostru, dar acest moment va fi corelat, bineînţeles, cu scăderea impactului pe partea de spitale, de secţie de terapie intensivă.”