Ministrul Energiei: Hotararea de Ultima Ora, MIlioane de Romani sunt Afectati

Ministrul Energiei Hotararea Ultima Ora MIlioane Romani Afectati

Ministrul Energiei a facut un anunt extrem de important cu o hotarare de ultima ora care are impact pentru milioane de romani din toata tara, acesta spunandu-le oamenilor ca un ordin comun cu ministerele Muncii si a Finantelor a fost gandit pentru aprobarea procedurii decontarii schemelor de compensare.

Ministrul Energiei spune ca acest ordin va fi benefic pentru romanii din toata tara pentru ca banii trebuie sa ajunga la furnizorii de gaze naturale si curent electric, acestia compensand facturile oamenilor cu bani de la guvern, iar acest ordin va facilita transferul banilor catre ei.

„Ordinul comun cu ministerul Muncii și Finanțelor pentru aprobarea procedurii și termenelor de decontare a sumelor aferente schemei de compensare, a documentelor în baza cărora se realizează decontarea.

Precum și a altor măsuri necesare aplicării prevederilor OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021 – 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Aproximativ 90% din populația României beneficiază în prezent de această schemă. Mai mult chiar, începând cu data de 1 februarie până la sfârșitul lunii martie beneficiază de schema de compensare toți consumatorii noncasnici cu excepția marilor consumatori de energie.

IMPORTANT: Sumele rezultate din aplicarea schemei de compensare pentru clienții finali prevăzuți la art. 7 (lista poate fi citită în ordin) se comunică de către furnizori Ministerului Energiei în termen de 15 zile de la încheierea lunii calendaristice, pentru care se solicită decontarea sumelor compensate și evidențiate în facturile emise de furnizor atât pentru consumul aferent lunii calendaristice.

Cât și pentru orice regularizări realizate potrivit legii evidențiate în facturile emise de furnizor, aferente perioadei de aplicare a ordonanței de urgență în vederea decontării lunare a acestora.”