DIGI Mobil: PROBLEMA Mare Confirmata din Nou in Romania

DIGI Mobil PROBLEMA Mare Confirmata Nou Romania

DIGI Mobil, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania, are o problema serioasa care desigur ca afecteaza milioane de clienti din toata tara, iar este foarte departe de a fi una chiar atat de noua. Stiti faptul ca DIGI Mobil nu are cel mai rapid internet mobil din Romania, iar asta in ciuda faptului ca in ultimii ani compania a facut invstitii importante in infrastructura in baza careia functioneaza serviciile mobile in toata tara.

DIGI Mobil investeste in mod constant in reteaua sa, si a reusit sa-I extinda acoperirea mult mai mult decat s-ar fi asteptat foarte multa lume, insa cu toate acestea, exista si o problema foarte mare in ceea ce priveste viteza de internet mobil. V-am vorbit ieri despre performantele retelei de telefonie mobila a Orange in Romania, grupul fiind certificat ca avand cea mai performanta retea de acest gen din tara noastra, ceva ce se intampla de ani de zile.

DIGI Mobil: PROBLEMA Mare Confirmata din Nou in Romania

DIGI Mobil PROBLEMA Mare Confirmata Nou Romania viteze

DIGI Mobil are cel mai incet internet mobil din tara, conform testelor inregistrate in Speedtest de catre Ookla, cu detalii in aceasta pagina, avand o viteza medie de download de 16.84 Mbps, si una de upload de 5.15 Mbps, cele mai mici din tara noastra, dar si la cele mai mici preturi. Diferentele dintre DIGI Mobil si Telekom in ceea ce priveste viteza de download sunt de cam 2 Mbps, sau 3 Mbps pentru upload, dar fata de Orange, operatorul ofera viteze de peste 3 ori mai mici.

DIGI Mobil are si preturi de peste 3 ori mai mici decat Orange, deci pana la urma e normal sa existe diferente atat de uriase intre calitatea internetului mobil oferit de catre cei doi operatori, iar asta n-ar trebui sa fie o prea mare surpriza. Nici cand vine vorba despre latente cei de la DIGI Mobil nu stau prea bine, diferentele din acest punct de vedere fiind deasemenea foarte mari, dar desigur ca vorbim aici despre medii, nu despre varfuri si miniuri de performante.

DIGI Mobil investeste in mod constant in reteaua sa de telefonie mobila, insa concentrarea pare sa fie in principal pe extinderea acoperirii pe care o ofera aceasta retea, si nu pe performantele efective de care beneficiaza clientii care o folosesc.