Valeriu Gheorghita: Noile Masuri de Ultim Moment Anunt pentru Toata Romania

Valeriu Gheorghita a confirmat in mod oficial o serie de noi masuri de ultim moment pentru milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca doctorul care se afla in acest moment la conducerea CNCAV a dezvaluit ca 138 de centre de vaccinare si-au incheiat activitatea in 28 de judete din tara.

Valeriu Gheorghita spune ca va fi in continuare in derulare un proces de evaluare a situatiei celorlalte centre de vaccinare din Romania pentru ca urmeaza sa fie inchise altele daca ele nu sunt vizitate de catre romanii care doresc sa se vaccineze, indiferent cu ce doza.

“Așa cum am anunțat în ultimele două săptămâni, în urma proceselor de evaluare a activității centrelor de vaccinare, la acest moment pot să vă spun că în ultima săptămână au fost 138 de centre de vaccinare care și-au încheiat activitatea, în 28 de județe.

Două centre de vaccinare au fost transformate în centre de testare și șapte centre de vaccinare în momentul de față funcționează în sistem hibrid, practic desfășoară atât activități de testare, cât și activități de vaccinare.

Acest proces de evaluare continuă periodic, practic la cel puțin două săptămâni se evaluează activitatea centrelor de vaccinare și acolo unde se consideră oportun, unde se poate asigura accesibilitatea la vaccinare prin alte mijloace, cum ar fi prin medici de familie, ne dorim în continuare să reducem din activitatea centrelor atâta timp cât acestea nu mai au adresabilitate.

De asemenea, anunțam de optimizarea Registrul Electronic Național pentru Vaccinare adresat persoanelor care nu au carte de identitate, care nu au documente de identitate, în speță persoane fără adăpost. A fost optimizată și este deja activată această opțiune la nivelul Registrului Electronic Național al Vaccinărilor prin demersurile colegilor de la Institutul de Sănătate Publică și în momentul de față este instrucțiunea emisă, centrele de vaccinare știu ce au de făcut.

În mod deosebit, în aceste cazuri se vaccinează cu echipe mobile, însă, în momentul de față pot să vă spun că sunt 724 de persoane care se încadrează în această categorie care au fost vaccinate cu doza unu, din 1.341 de persoane care sunt în evidență în momentul de față ca fiind în această situație, 674 din aceste persoane au efectuat și doza doi și 296 de persoane au efectuat și doza de booster.”