Guvernul Romaniei a Inceput Platile pentru Plafonarea si Compensarea Preturilor la Energie

Guvernul Romaniei Inceput Platile Plafonarea Compensarea Preturilor Energie

Guvernul Romaniei a confirmat astazi ca a inceput procesarea platilor pentru furnizorii serviciilor de energie in Romania, ele fiind facute pentru a acoperi plafonarile pe care oficialii le-au impus pentru a se reduce preturile clientilor finali.

“Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: În ședința de Guvern de astăzi am primit din partea ministrului Muncii, Marius Budăi, și a ministrului Energiei, Virgil Popescu, situația actualizată a plăților făcute furnizorilor în contul cheltuielilor cu plafonarea și compensarea prețurilor la energie. Ambele ministere au început deja procesarea plăților. Totodată, suntem aproape de finalizarea pachetului de soluții care să ofere continuitate măsurilor de protecție a populației şi a economiei față de creșterea prețurilor la energie și gaze.

În ceea ce privește evoluția situației pandemice și a valului 5, am discutat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre realizarea unei analize în urma căreia să venim cu măsuri care să se preteze situației concrete. Avem în continuare peste 1.000 de oameni la ATI, dar, există speranța ca în perioada următoare să continue tendința descrescătoare a numărului de infectări, ceea ce poate să genereze un alt set de măsuri la nivel guvernamental. Vom ține cont și de faptul că la începutul lunii martie urmează să își înceteze efectele hotărârea de Guvern privind starea de alertă.

Cu privire la situația de securitate de la granița Ucrainei, doresc să îi asigur pe toți românii că la nivel instituțional au fost luate toate măsurile în conformitate cu hotărârile Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Sunt măsuri pe care, de asemenea, le-am coordonat cu aliații noștri și, desigur, cu statele membre ale Uniunii Europene. Au fost deja întocmite planurile necesare, verificarea mijloacelor și mecanismelor interne și aliate. Le solicit în continuare tuturor miniștrilor cu responsabilități în domeniu să continue analiza, fiind în continuare nevoie de coordonare și vigilență.”