VIDEO: Cea mai Mare Centrala Nucleara din Europa Bombardata, Zelenski Acuza Rusia de Terorism Nuclear

VIDEO Cea mai Mare Centrala Nucleara Europa Bombardata Zelenski Acuza Rusia Terorism Nuclear

Cea mai mare centrala nucleara din Europa a fost bombardata aseara de catre armata rusa, conform oficialilor ucrainieni, Zaporizhzhia fiind locatia in care soldatii rusi au inceput sa traga, aparent chiar si in unitatile reactoarelor nucleare, conform autoritatilor din Ucraina.

Volodimir Zelenski acuza Rusia de terorism nuclear din cauza actiunilor sale in apropierea centralei nucleare din Zaporizhzhia, intreaga comunitate internationala condamnand ferm actiunile armatei ruse din zona, insa deocamdata nu exista cresteri ale nivelului de radiatii.

“Europa trebuie să se trezească acum. Cea mai mare centrală nucleară din Europa este în flăcări. În acest moment, tancurile rusești bombardează unități nucleare. Acestea sunt tancurile care au viziune termică, așa că știu unde sunt bombardate. S-au pregătit pentru asta.

Mă adresez tuturor ucrainenilor și europenilor tuturor oamenilor care cunosc cuvântul Cernobîl și care știu cât de multă suferință și victime au fost cauzate de explozia de la centrala nucleară. A fost un dezastru global. Sute de mii de oameni au luptat împotriva consecințelor sale. Zeci de mii de oameni au fost evacuați.

Rusia vrea să o repete, dar de șase ori mai greu.

Europenii, vă rog, treziți-vă. Spuneți-le politicienilor, trupele ruse bombardează [centrala nucleară] Zaporizhzhia, orașul Enerhodar. Există 6 unități de energie. Şase. O unitate a explodat la Cernobîl.

Avertizăm pe toată lumea că nicio națiune nu a bombardat vreodată centrale nucleare. Pentru prima dată în istoria omenirii, statul terorist comite terorism nuclear.

Propagandiștii ruși au amenințat că vor acoperi lumea cu cenușă nucleară. Acum nu este o amenințare. Este o realitate. Nu știm cum se va încheia incendiul de la stație, când va avea loc o explozie, dacă Dumnezeu vrea, nu se va întâmpla. Băieții noștri au ținut întotdeauna stația în siguranță, așa că nu au existat provocări, pentru ca nimeni să nu poată pune mâna pe stație, pentru ca nimeni să nu poată planta mine în stație și apoi să șantajeze întreaga lume cu un dezastru nuclear.

Trebuie să oprim trupele ruse. Spune-le politicienilor tăi: Ucraina are 15 unități nucleare. Dacă va fi o explozie, va fi sfârșitul tuturor, sfârșitul Europei, evacuarea Europei. Doar acțiunea imediată a Europei poate opri trupele ruse și poate preveni moartea Europei în urma dezastrului de la o stație nucleară.”