Ministrul Apararii: Apelul de Ultim Moment Transmis Milioanelor de Romani

Ministrul Apararii Apelul Ultim Moment Transmis Milioanelor Romani

Ministrul Apararii transmite un apel de ultim moment pentru milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca le aduce in atentie romanilor faptul ca in momentul de fata trebuie sa fie solidari si sa se increada mai mult in autoritati, si mai putin in cei care ii dezinformeaza pentru a le face rau.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre raul pe care-l fac dezinformarile din aceasta perioada, si a adus in discutie minciunile privind scumpirea benzinei, desi la fel s-a intamplat si cu uleiul, cerandu-le oamenilor sa aiba mai multa incredere in autoritati, dar si in cei care le transmit informatii adevarate.

“Este foarte grav. Din nefericire cred ca o parte dintre liderii de opinie, unii si jurnalisti care mai demult erau respectati, cred ca au cazut intr-o capcana, capcana aceasta a unei pozitii laterale prin care incerci sa aduni din jur un anumit tip de consens.

Nu cred ca toti isi dau seama ce fac in aceasta situatie, pentru ca asta este destul de grav in momentul in care incerci sa creezi un anumit curent de opinie care inseamna sa negi solidaritatea nationala, identitatea, nevoia de a fi impreuna intr-o situatie de conflict. Sigur ca incalda si o lege, nu discutam despre asta in momentul acesta.

Romania a fost calma, presedintele Iohannis a spus de la inceput ca nu facem stare de urgenta, desi tarile din zona noastra au decis asta, Slovacia de exemplu a declarat stare de urgenta pentru ca veneau emigranti, Moldova, si altii, noi am renuntat si la starea de alerta pentru ca ne-am pregatit din timp din punct de vedere militar, avem acoperirea umbrelei NATO, care este efectiva.

Am incercat sa nu creem o stare de surescitare in plus pentru ca oamenii sunt cu nervii la pamant deoarece dupa COVID-19 a venit acest razboi, se vad aceste amenintari care vin de peste tot, iar ei nu au criterii pentru a discerne. Exista o sensibilitate extraordinara si o spaima, s-a vazut cu benzina o lipsa de incredere in autoritati.

Ceea ce fac rau acesti oameni (care transmit informatii false) este ca incearca sa dinamiteze increderea romanilor in institutii si in stat. Oricum in Romania increderea este foarte mica in politicieni, in institutiile democratice, in statul roman, dar acum ar trebui, in situatii de genul acesta, mai degraba sa fim solidari, sa ne strangem in jurul unor valori.”