Virgil Popescu: Masurile Oficiale Importante Anuntate Oficial Tuturor Romanilor

Virgil Popescu Masurile Oficiale Importante Anuntate Oficial Romanilor

Virgil Popescu ii notifica pe milioanele de romani din toata tara despre masurile oficiale foarte importante care au fost decise si puse in aplicare de catre Guvernul Romaniei, dar si presedintele Klaus Iohannis, pentru a incerca sa asigure independenta energetica a Romaniei.

Virgil Popescu vorbeste despre discutiile tot mai avansate cu Azerbaidjan pentru a putea cumpara gaze naturale si energie electrica in ideea de a reduce dependenta de resursele provenite din Rusia, iar conform informarilor de pana acum, exista sanse mari ca o intelegere sa fie incheiata.

“România, prin vocea președintelui Klaus Iohannis, face eforturi pentru întărirea securității energetice și diversificarea surselor de aprovizionare și transport. Astăzi președintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu Ilham Aliyev președintele Republicii Azerbaidjan.

Au discutat despre consolidarea cooperării în domeniul Energiei și extinderea Parteneriatului strategic dintre România și Azerbaidjan, în toate domeniile de cooperare, în contextul aniversării a 30 de ani de relații diplomatice. În cadrul vizitei pe care am avut-o la începutul lunii în Azerbaidjan, în cadrul întâlnirii, președintele Ilham Aliyev a subliniat dezvoltarea cu succes a relațiilor bilaterale și a remarcat că semnarea documentelor privind parteneriatul strategic între Azerbaidjan și alte 9 state membre UE este un bun indicator în acest sens.

În urma vizitei pe care am avut-o în Azerbaidjan astăzi am avut, la București, o întâlnire de lucru cu o delegație din partea statului azer, din care au făcut parte Rovnaq Abdulalayev – ministru Adjunct al Ministerului Economiei, Elnur Soltanov -ministru Adjunct al Ministerului Energiei, Elshad Nassiro – Vicepreședinte SOCAR, Vitali Baylarbayov – adjunct vicepreședinte SOCAR, Vugar Shahmuradov – vicepreședinte ”AzerEnergy” OJSC, Fuad Ahmedov director executiv SOCAR Midstream Operation, Farid Sadikov – șef adjunct al Direcției Administrative SOCAR.

Afgan Isayev – Director General al CJSC ”Coridorul Sudic de Gaze”, Hamza Karimov CEO SOCAR Petroleum, Ramil Asadulzade – CFO SOCAR Petroleum și E.S. Dr. Huseyn N. Najafov – Ambasadorul Republicii Azerbaidjan la București. Din partea statului român i-am avut alături pe Ion Sterian – Director General Transgaz, Aristotel Jude – Director General Romgaz și Răzvan Popescu – Director Economic Romgaz.

Am discutat aplicat pe perfectarea unor detalii legate de cooperarea dintre cele două state în domeniul energiei. De asemenea, am reiterat din nou necesitatea intensificării cooperării bilaterale pentru întărirea securității energetice și diversificarea surselor de aprovizionare.”