Ministrul Apararii: Notificarea Deciziei de Ultima Ora pentru Toata Romania

Ministrul Apararii Notificarea Deciziei Ultima Ora Toata Romania

Ministrul Apararii notifica milioanele de romani din toata tara astazi cu privire la o decizie foarte importanta care a fost luata in mod oficial si care vizeaza oamenii din toata tara, iar asta pentru ca in urma unei intrevederi cu omologul sau din Italia, a fost luata decizia de a se consolida cooperarea intre tari.

Ministrul Apararii spune ca aceasta consolidare va viza domeniul de aparare prin includerea unor noi domenii de colaborare, insa si organizarea de activitati de resort, totul in ideea de a garanta romaniei un nivel de siguranta crescut in contexul in care razboiul din Ucraina reprezinta o presiune mare la granitele tarii.

“M-am întâlnit, astăzi, la sediul MApN, cu ambasadorul Italiei la București, Alfredo Maria Durante Mangoni. Am discutat despre subiecte de actualitate de pe agendele NATO și UE, în contextul situației de securitate complexe din regiunea Mării Negre.

Am transmis aprecierea României privind angajamentul Italiei pentru consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic și în regiunea Mării Negre, în special pentru participarea constantă la misiunea de poliție aeriană întărită din România, precum și pentru suplimentarea acestei misiuni cu patru aeronave Eurofighter, pe fondul războiului din Ucraina.

Am vorbit despre importanța recentelor discuții desfășurate cu prilejul reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, care a avut loc, miercuri, la Bruxelles, și sunt încrezător că acestea vor constitui baza unui pachet decizional consistent pentru Summit-ul de la Madrid, din acest an.

Relațiile bilaterale dintre Ronânia și Italia sunt, în acest moment, excelente și consistente la nivelul tuturor categoriilor de forțe armate. Am convenit cu Ambasadorul Alfredo Maria Durante Mangoni să extindem și să consolidăm cooperarea în domeniul apărării prin includerea de noi domenii de colaborare și organizarea de activități de resort.

M-am bucurat să îi întâlnesc, miercuri, la cartierul general NATO de la Bruxelles, pe membrii echipei Delegației Permanente a României la NATO.
Le mulțumesc pentru sprijinul constant și dedicat și pentru tot ceea fac, zi de zi, în sprijinul consolidării profilului României ca aliat responsabil și de încredere, în cadrul unei Alianţe puternice, întemeiată pe un parteneriat transatlantic solid.”