Ministrul Apararii: Anuntul de Ultima Ora, Decizii Importante si Efectul Razboiului

Ministrul Apararii Anuntul Ultima Ora Decizii Importante Efectul Razboiului

Ministrul Apararii le transmite romanilor din intreaga tara un anunt extrem de important cu privire la deciziile extrem de serioase, dar si un efect al razboiului din Ucraina care are impact asupra tuturor europenilor, vestile fiind unele despre care ar trebui sa stie multa lume.

Ministrul Apararii spune ca razboiul din Ucraina a avut un “efect pozitiv” in ceea ce priveste cresterea solidaritatii europenilor, dar si a NATO, iar saptamana viitoare va fi luata o decizie cu privire la documentul privind strategia NATO pentru perioada urmatoare.

“Luni ne intalnim in acealsi format in care ne-am intalnit, in afara oaspetilor de peste ocean care fac parte din NATO, insa luni ne intalnim si discutam despre busola strategica, despre documentul nostru strategic. Chiar daca nu avem format comun, acest razboi a avut si “efecte pozitive”, ca orice razboi.

Efecte pozitive, sa le spunem asa intre ghilimele, in ceea ce priveste solidaritatea europeana, si solidaritatea dintre NATO si Uniunea Europeana, asa ca incat tot mai mult se discuta in ultimele luni de, cand a inceput razboiul, despre complementaritate intre efortul NATO si Efortul Uniunii Europene.

Despre cresterea bugetelor, deci am avut 2 lucruri de discutat in zilele trecute. Am discutat conceptele principale, cum actualizam busola strategica, si conceptul strategi pentru iunie, cum actualizam elementele care sunt legate de noua situatie, va spun drept si asta impreuna cu domnul Aurescu am fost la cateva intalniri la inceputul anului.

Majoritatea tarilor europene nu voiau ca marea Neagra sa fie trecuta in documentele oficiale ca zona de rusc, iar Rusia sa aiba statutul de posibil agresor. Oamenii spuneau ca “nu, asta e o greseala sa mergem atat de departe, acestea sunt chestiuni alarmiste”, insa s-au convins ca noi cei din Est am avut dreptate.

Noi am comunicat inca de la inceputul razboiului ca am sprijinit cu transporturi, in juri de 3 milioane de euro era valoarea unor elemente in principal neletale, si sprijinim in continuare Ucraina. Exista cereri din partea Ucrainei sa-I sprijinim cu unele elemente, insa asa cum s-a vazut, nu se discuta prea mult despre aceste aspecte, pentru siguranta transporturilor, sunt aspecte strict secrete si confidentiale, nu se poate face totul la televizor.”