Andrei Baciu: Atentionare de Ultim Moment pentru Romani Privind Valul 6

Andrei Baciu le transmite romanilor o atentionare extrem de importanta cu privire la valul 6 de infectari generate de catre Coronavirus, o problema pe care o discuta multa lume, dar care in opinia autoritatilor din tara noastra este deocamdata doar o posibilitate, si nimic cert, asa cum ni s-a mai pus si de catre alti oficiali guvernamentali.

Andrei Baciu spune ca noi ne putem asigura de faptul ca un val 6 de infectari nu va avea loc, prin respectarea recomandarilor care exista cu privire la purtarea mastii de protectie, iar asta deoarece exista suficiente informatii cu privire la modul in care ne putem proteja in momentul de fata impotriva unei posibile infectari.

“Cred ca ceea ce am putea sa facem, este sa colectam cat mai multe informatii care sa ne ajute pe noi sa luam o decizie corecta, sa luam o decizie in folosul sanatatii, si in folosul nostru personal, pentru ca fenomenul de fake news este atat de prezent peste tot, fie ca vorbim despre social media, sau despre toate canalele de comunicare, incat cadem foarte usor in diverse capcane.

Atunci ce spunea domnul ministru este in felul urmator, faptul ca in momentul in care intelegem cum se transmite acest virus, si daca dorim sa ne protejam, sau nu, alegem ce facem. Avem cunostintele necesare despre cum se transmite, iar o alta informatie esentiala este ca avem in momentul de fata aceste tulpini circulante.

Daca se poate intampla o agravare a situatiei in toamna, data de tulpina actuala, sau de emergenta unei alte tulpini, atat timp cat virusul va exista printre noi, nu putem exclude, si nimeni nu poate exclude, un astfel de scenariu(n. red. aparitia unui nou val de inefctari).

Nici nu putem trai tot timpul sub o teroare continua ca se va intampla, sau nu, dar ce putem face pentru a ne continua vietile intr-un mod cat mai sanatos si responsabil, este sa intelegem intotdeauna cum functioneaza lucrurile.

Este un scenariu intr-adevar, care a fost discutat (n. red. privind posibila aparitie a unui val 6 de infectari cu SARS-CoV-2 in Romania), continuand ceea ce s-a intamplat anul trecut, cand o data cu sezonul, si nu neaparat temperatura e importanta, a aparut un alt val.”