Andrei Baciu: Notificarea de Ultim Moment, Hotararea pentru Milioane de Romani

Andrei Baciu informeaza romanii din toata tara in legatura cu o decizie extrem de importanta care a fost luata de catre autoritati, si care afecteaza milioane de oameni din toata tara, mai exact cea de inchidere a campaniei de vaccinare, ea fiind luata la comun de catre oficialii guvernamental.

Andrei Baciu spune ca numarul mic de romani care se vaccinaeza in aceasta perioada a impus ca actuala campanie de vaccinare sa fie inchisa, si tot procesul sa fie transferat la medicii de familie, astfel ca numarul celor care vor fi imunizati va scadea si mai mult, ceva ce si-au dorit unii romani.

“Activitatea, organizarea, tot procesul logistic al vaccinarii, s-au desfasurat fara mari probleme, lucru care trebuie scos in evidenta. N-a venit oameni de pe strada care au facut lucrul acesta, au fost institutii ale statului, au fost oameni care au contribuit, care s-au adunat adhoc intr-o situatie de criza, si au reusit sa creeze un proces care a dus la vaccinarea a 1 din 2 romani.

Evolutia naturala a lucrurilor a facut ca totul sa mearga spre aceasta situatie (n. red. desfiintarea comitetului de vaccinare), pentru ca acesta a fost si rolul pentru care a fost infiintat acest comitet, acela de a organiza o campanie prin care oamenii care isi doresc sa se poata vaccineze, sa o poata face rapid, usor, si sa fie tot procesul organizat cu responsabilitate.

Cifrele de zi, cu zi, ne spun, daca ne uitam la cati oameni se vaccinaza in momentul de fata, cred ca oricine poate sa vada, si sa fie de acord cu faptul ca nu mai este nevoie de o actiune de tip campanie. Este o chestiune evidenta, prevedeam acest punct, si la o anumita discutie s-a decis acest lucru.

Nu a fost vreo opinie contrara, dimpotriva, acesta a fost obiectivul desenat inca de la bun inceput, iar toti cei care am participat la discutie ne gandema ca in momentul in care nu mai este nevoie de o actiune de tip campanie, vom renunta, si dupa cum vedem, cu totii facem lucrul acesta intr-o tranzitie, nu de pe o zi pe alta.

Cred ca in urmatoarele saptamani vom finaliza si partea juridica, ea fiind foarte importanta, deoarece nu este asa o simpla tranzitie, nu muti lucrurile dintr-o camera in alta. Vorbim despre 67 de oameni numai in CNCAV, dar la nivel national sunt peste 5000 de medici implicati, 34.000 angajati MAPN si MAI.”