Andrei Baciu: Important Anunt de Ultim Moment pentru Toata Romania

Andrei Baciu le vorbeste romanilor din toata tara despre deciziile extrem de importante care vor avea efect pentru milioane dintre noi in cursul urmatoarelor luni, totul avand legatura cu inchiderea CNCAV si reducerea intensitatii campaniei de vaccinare, care nu a fost un esec total.

Andrei Baciu vorbeste si despre platforma ROVACCINARE, care a avut peste 79 de milioane de accesari, o cifra uriasa pentru o platforma oferita timp de doar 1 an si jumatate, dar in ciuda existentei ei, rata de vaccinare in Romania a fost mai mica decat in alte tari ale Europei.

“Tot ceea ce nu a functionat se evidentia aproape instantaneu, lumea fiind cu ochii pe acest proces, pe aceasta activitate, si se vedea atunci cand lucrurile nu functioneaza. Au fost multe momente in care lucrurile au putut sa functioneze mai bine, nu ca au dat fail complet, dar puteau functiona mai bine.

Daca este sa ne raportam la un obiectiv, asa, generalist, care nu iti permite foarte multe invataminte, sa extragi lucruri concrete din chestia asta. Cat era obiectivul, sau rata de vaccinare, aici sigur ca ne putem compara cu alte tari europene, sau nu. La fel de important este sa tinem cont si de context.

Romania are in continuare dificultati in a promova si alte tipuri de vaccinare, nu doar vaccinarea impotriva COVID-19, cu atat mai mult in anumite regiuni din Romania, in care este o situatie dificila. Exista numite lucruri preexistente care sunt semnificative, sunt structurale, si tin de multe alte aspecte non-medicale.

Aceste lucruri nu puteau fi reparate peste noapte odata cu demararea campaniei de vaccinare, dar in acelasi timp trebuie sa ne uitam si la ceea ce a functionat peste asteptari. Sa ne uitam la experienta noastra user friendly, sunt multe state care nu au avut platforma de programare, trebuia sa suni un medic pentru a afla daca te poti programa, sau nu.

Noi am avut o platforma care functioneaza si care a avut 79 de milioane de accesari de catre romani. Platforma a fost facuta intr-un timp foarte scurt, a fost modificata “din mers”, fara sa fie oprita, au fost 10 momente de indisponibilitate in 15 luni, de durata mica, dar in rest totusi este o platforma care nu a avut platforme de genul acesta.”