Marea Britanie a Trimis Noi Aeronave Eurofighter Typhoon in Romania

Marea Britanie a Trimis Noi Aeronave Eurofighter Typhoon in Romania

Marea Britanie a trimis 4 aeronave Eurofighter Typhoon in Romania pentru a asigura misiuni de politie aeriana deasupra cerului tarii noastre, ele aterizand deja la baza Mihail Kogalniceanu, din Constanta, iar in perioada urmatoare vor incepe sa lucreze cu soldatii romani pentru misiuni.

Marea Britanie a trimis 150 de militari in Romania, iar aici vorbim despre piloti, personal tehnic, aeronave, toti lucrand impreuna pentru asigurarea sigurantei teritoriului Romaniei, atat in aer, cat si la sol, ei fiind detasati separat de forte NATO din alte tari din Uniunea Europeana, sau chiar din SUA.

“Aeronave Eurofighter Typhoon britanice au aterizat la Mihail Kogălniceanu.

Patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au aterizat miercuri, 30 martie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Detașamentul britanic, format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni.

Aceasta este cea de-a patra rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018 și 2021.

Misiunile de poliție aeriană, desfășurate în comun începând din anul 2017 și planificate în anul anterior dislocării detașamentelor, contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele aliate.”