Ministrul Sanatatii: Atentionarea de Ultima Ora si un Anunt Serios pentru Romani

Ministrul Sanatatii Atentionarea Ultima Ora Anunt Serios Romani

Ministrul Sanatatii le transmite romanilor un extrem de important anunt care ne aduce in atentie in aceasta perioada o problema foarte serioasa care nu ar trebui ignorata, mai exact protejarea nu doar impotriva Coronavirus, ci si a altor viroze care circula peste tot, si pentru care nu avem protectie fara masca.

Ministrul Sanatatii vorbeste si despre faptul ca romanii trebuie sa se obisnuiasca cu ideea de a astepta pentru a avea acces la servicii medicale in sistemul de stat, cum ar fi analizele gratuite, iar asta pentru ca posibilitatile sunt limitate, dupa cum foarte multi stiu deja de foarte multa vreme.

“Primavara se intampla sa fie viroze, nu e un lucru neobisnuit, nu cred ca este o situatie de lunga durata. Probabil ca odata cu incalzirea vremii si numarul de viroze se va reduce. Masca este o bariera mecanica care protejeaza fata de transmiterea tuturor virozelor respiratorii, si odata cu renuntarea sa in spatii inchise, mijloace de transport in comun, e normal sa se infecteze oamenii.

Sunt tari in Europa unde adultii se vaccineaza periodic, o data la 10 ani, nu impotriva poliomielitei in mod neaparat, ci impotriva difteriei, tetanosului, altor infectii, dar nu cred ca este cazul in momentul de fata a unei discutii vis-a-vis de vaccinarea adultilor din Romania impotriva poliomielitei.

Exista aceasta situatie, noi trebuie sa ne invatam ca serviciile decontate din serviciile publice de asigurari necesita intotdeauna o programare, iar daca de mult timp nu au avut ocazia de a face oamenii analize, iar dintr-o data vor sa le faca foarte multi intr-o perioada scurta de timp, posibilitatile sunt limitate, si necesita o anumita planificare.

Sa continue sa solicite sa ceara in continuare recomandare de la medicul de familie pentru a-si face aceste analize, pentru ca oamenii trebuie sa invete sa mearga la medic atunci cand sunt sanatosi, sau cred ca sunt sanatori, pentru a le putea fi evaluata starea de sanatate, sa se descopere, prin diverse programe, diverse afectiuni cronice.

Daca sunt depistate intr-un stadiu incipient, acestea beneficiaza si de un cu totul alt tratament, si nu se deterioreaza starea de sanatate grav, incat sa trebuiasca sa se prezinte la medic atunci cand starea se deterioreaza, deci comportamentul acesta preventiv trebuie incurajat in general in zona medicinei de familie, in zona medicinei de ambulatoriu.”