Andrei Baciu: Decizia de Ultim Moment, Masura Importanta pentru Toti Romanii

Andrei Baciu ne vorbeste despre o decizie de ultim moment luata in Romania pentru milioanele de oameni din intreaga tara, iar asta pentru ca ne aduce in atentie faptul ca in urma desfiintarii comitetului pentru vaccinare, activitatea de imunizare se va muta la medicii de familie din toata tara.

Andrei Baciu spune ca in baza acestei modificari, autoritatile vor crea si o harta speciala cu toate cabintele medicilor de familie in care ne vom putea imuniza, astfel incat vom putea alege locatia cea mai buna pentru noi direct de acolo, si ne vom putea programa pentru a merge la vaccinare chiar daca acel medic nu este medicul nostru de familie.

“In momentul de fata avem 277 de centre de vaccinare active, suplimentar avem si posibilitatea de a ne vaccina si la medicul de familie. Asta inseamna, cand ai centre de vaccinare dedicate, instrumente din cadrul unei campanii, ceea ce am avut pana acum. Transferam aceasta activitate catre una clasica, la medicii de familie.

Cand vine vorba despre vaccinare pentru copii, lucrurile se petrec fie in spitale de pediatrie, pentru nou nascuti, fie in interior la medicii de familie. La medicii de familie ne vom putea vaccina. Cum facem acest lucru ? Noi vom pregati o harta in care vom afisa toate adresele si toate locatiile, asa cum avem si harta centrelor de vaccinare existente.

Cine a intrat pe website vreodata stie ca exista o harta a Romaniei, si ca poti sa intri pe fiecare centru de vaccinare, punctual, pentru a face o programare. La fel va fi si cu medicii de familie. Mai departe de atat vom vedea ca acest proces se va face gradual, adica nu vor exista sincope.

Am inceput deja de cateva saptamani acest proces, dar cum spuneam, este si o mare munca care s-a depus in spate, si care trebuie ajustata astfel incat sa nu existe probleme si decalaje. Noi vom putea vaccina la medicii de familie fara sa fie nevoie sa te vaccinezi la propriul tau medic de familie.

Daca medicul tau de familie nu administreaza vaccinuri impotriva COVID-19, vei putea merge la un alt medic de familie, uitandu-te pe harta, in functie de cel care iti este cel mai apropiat, mergi si te vaccinzi.”