Ministrul Apararii: Anuntul Oficial, Hotararile Importante si Razboiul din Ucraina

Ministrul Apararii Anuntul Oficial Hotararile Importante Razboiul Ucraina

Ministrul Apararii vorbeste pentru milioanele de romani din toata tara despre efectele razboiului din Ucraina inclusiv pentru Romania, iar asta deoarece tara noastra este in momentul de fata in centrul unor decizii foarte importante luate de catre NATO, care trimite si mai multi soldati sa ne protejeze.

Ministrul Apararii spune deasemenea si ca industria de aparare din Romania va incepe in viitor sa produca mai multe arme si tehnica militara, fiind deja contacte cu diverse companii producatoare de astfel de tipuri de armanent, si nu numai, totul fiind gandit pentru a intari siguranta tarii noastre.

“Apararea Romaniei in acest moment este parte a apararii colective, pentru ca daca v-ati uitat la ultimul summit NATO, una dintre expresiile aparute este nu numai aceea de securitate colectiva, ci de un sistem de apararea colectiva. Prezenta a 4000 de militari NATO in Romania, cu un battlegroup nou, si vor fi 5000 de militari in Romania care vor fi interoperabili cu armata noastra, sunt garantii importante de securitate pentru Romania.

In Romania in acest moment avem o industrie de aparare cu 2 viteze, ca sa folosim o expresie europeana. Una care are deja unitati de productie industriala la cel mai inalt nivel, realizate impreuna cu firme de prestigiu din SUA, Israel, Germania, alta e fosta industria de stat.

Aceasta din urma are si parti bune, si parti rele, insa incercam impreuna cu ministrul Economiei, care are in subordine cea mai mare parte a industriei militare, sa revigoram aceasta parte a industriei noastre, in primul rand prin parteneriate cu marile firme si armate NATO.

In ultima vreme avem foarte multe contacte cu cele mai mari armate, si cele mai mari firme, pentru a produce in Romania. Deja se produc in Romania multe lucruri interesante la cel mai inalt nivel, chiar de export. Avem centre de mentenanta acreditate NATO, cum este cel de la Aerostar Bacau, acreditat pentru avioane F-16.

Dar vom avea in viitor si multe surprize placute, iar asta pentru ca odata cu extinderea pietei pentru aparare, acum exista nevoie nu de a vinde catre Romania, ci mai degraba sa producem in Romania, pentru ca impreuna sa vindem in toata regiunea, dar si peste tot in lume.”