Ministrul Sanatatii: Vestile Bune de Ultima Ora pentru Milioane dintre Romani

Ministrul Sanatatii Vestile Bune Ultima Ora Milioane Romani

Ministrul Sanatatii transmite o serie de vesti foarte bune pentru milioane de romani din toata tara care in aceasta perioada asteptau sa afle de la autoritati daca exista vreo posibilitate ca valul 5 sa creasca in intensitate, sau nu, iar dupa cum puteti vedea mai jos, acest lucru nu se va intampla.

Ministrul Sanatatii confirma faptul ca numarul cazurilor noi de Coronavirus este in scadere in Romania in aceasta perioada, iar autoritatile se asteapta ca aceasta scadere constanta a numarului de cazuri noi de infectare sa aduca si mai multa normalitate in viata de zi, cu zi, a romanilor din toata tara.

“Daca saptamana trecuta am observat o crestere a numarului de cazuri fata de saptamana precedenta, remarcam deja o scadere, si daca ea va fi sustinuta in urmatoarele zile, probabil ca vom intra pe un trend descendent. Evolutiile in ceea ce priveste numarul de cazuri noi dupa data confirmare, evolutia ratei de pozitivitate a cunoscut o usoara crestere de la 9% la 12%.

Incarcarea paturilor ATi a cunoscut o scadere mai lenta decat scaderea inregistrata la numarul de persoane internate, si e normal sa fie asa, numarul de decese fiind deasemenea in scadere. Rata de pozitivitate a testelor, dupa o crestere inregistrata in aceasta saptamana, o sa vedem probabil o scadere in perioada urmatoare.

La rata bazala de reproducere vedem o crestere fata de saptamana precedenta, insa observand ceea ce se intampla la nivelul regiunii europene a OMS, evolutia in regiune este de scadere generala a numarului de cazuri. Mai sunt doar 5 tari care sunt cu rate de pozitivitate pozitiva, peste 1, intre care si Romania, dar trend-ul regional ne face sa credem ca de saptamana viitoare vom intra pe un trend descendent.

Acest trend va duce la disparitia, incet, incet, a acestei probleme de sanatate publica in perioada urmatoare, si la reluarea activitatilor in mod obisnuit. Ramanem in continuare, asa cum stiti, vigilenti, suntem cu toate sistemele in functiune, incepand cu testare, monitorizare, evaluarea pacientilor in centrele medicale, si bineinteles paturi in spitale.

Secventierile demonstreaza aceeasi dominanta a tulpinii Omicron, care practic ocupa tot spectrul secventierilor din Romania, varianta Delta disparand aproape complet din transmiterea comunitara la nivelul intregii tari in ultimele saptamani.”