Ministrul Apararii: Important Anunt Oficial, Deciziile Luate in Romania

Ministrul Apararii vorbeste in mod oficial despre un foarte important anunt oficial cu privire la deciziile foarte serioase care au fost luate in Romania in ceea ce priveste industria de aparare care asigura productia de armament atat pentru tara noastra, cat si pentru alte tari.

Ministrul Apararii vorbeste despre faptul ca in Romania urmeaza sa fie produse in viitorul nu foarte indepartat atat drone, cat si mini-submarine, cat si alte tipuri de echipamente militare, si nu numai, atat de catre companii de stat, cat si de catre companii private.

“In acest moment cel mai important lucru ar fi nu sa cumparam totul din afara, ci mai degraba sa produce mai mult in Romania, mai ales ca astazi nu se mai produc tehnologii noi in domeniul armamentului intr-o singura tara, se produc printr-o coproductie in foarte multe tari pentru tot ceea ce este mai noi.

Am discutat cu jumatate dintre ministrii omologi din Europa in aceste 4 luni de mandat, am discutat cu foarte multi despre constructia in Romania a unor elemente de aparare din domeniul munitiei, chiar alte elemente ale sistemului nostru de apare. Prin joint venture-uri pe care vrem sa le facem in Romania, vrem sa si producem in Romania.

Cativa ministri mi-au vorbit despre industria lor de aparare, iar noi piata avem in acest moment, ne intereseaza in primul rand sa avem unde produce. Se deschide o epoca noua pentru industria noastra de apare. Sigur vom avea (n. red. linii de productie de armanent), cel putin subansamble, vom avea productie de drone in Romania, cu siguranta.

Vom avea productie de mini-submanire, vom avea productii legate de armament si in zona blindatelor, in urmatorii 2 – 3 ani vom avea deja productie, si exista elemente care au inceput deja, elemente ale unor joint venture-uri cu tari importante, cum ar fi Germania, Italia, SUA, Israel.

Avem deja unitati care functioneaza, avem o parte din industria noastra de aparare, mai ales privata, care functioneaza foarte bine si avem deja unitati de mentenanta, la Bacau de exemplu, Aerostar Bacau ca si centru de mentenanta pentru F16, dar speram sa acreditam noi centre de mententana si pentru blindate.”