Nicolae Ciuca: Mesajul Privind Crimele Comise in Orasul Bucea

Nicolae Ciuca Mesajul Privind Crimele Comise in Orasul Bucea

Nicolae Ciuca a vorbit astazi in Parlamentul Romaniei dupa ce presedintele Volodimir Zelensky a sustinut un discurs in legatura cu razboiul din Ucraina, si a prezentat o serie de imagini cutremuratoare din orasul Bucea, acolo unde sute de oameni au fost ucisi de catre soldatii armatei ruse.

“Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, discurs în Parlamentul României:

Salut inițiativa Parlamentului de a-l invita pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a susține un discurs și a prezenta imaginile atrocităților care au avut loc la Bucea și, de asemenea, pentru a realiza prin ce perioadă extrem de grea trec Ucraina și Europa.

Simbol al rezistenței în fața unei agresiuni barbare și nedrepte, sunteți astăzi, domnule președinte Zelenski, liderul unei națiuni care luptă pentru identitate și libertate în acest război ilegal și neprovocat.

Atrocitățile de la Bucea ne-au cutremurat pe toți. Toate aceste acțiuni inumane asupra populației civile trebuie sancționate de instanțele penale internaționale, iar noi vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a sprijini aducerea celor responsabili în fața justiției.

Noi, românii, suntem solidari cu poporul ucrainean, ne-am deschis porțile și sufletele pentru vecinii ucraineni veniți la noi în țară și, în același timp, i-am sprijinit și pe ceilalți cetățeni străini plecați din Ucraina spre casele lor. Le mulțumesc tuturor pentru acest efort, dovadă de omenie, solidaritate și deschidere.

Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru ca cetățenii ucraineni, care au ajuns în România, să poată avea o viață normală și un trai decent. Suntem gata să ducem până la capăt acest efort de durată, cu sprijinul UE, al ONU și Înaltului Comisariat pentru Refugiați, precum și al altor state partenere.

De asemenea, sunt convins că aşa cum noi avem grijă de cetățenii ucraineni, la fel veţi avea şi dvs. de cetăţenii de etnie română din Ucraina.

Trăiască România! Slava Ukraini!”