Sorin Cimpeanu: Anuntul de Ultim Moment cu Impact pe Elevii din Toate Scolile

Sorin Cimpeanu Anuntul Ultim Moment Impact Elevii Toate Scolile

Sorin Cimpeanu explica mai jos una dintre schimbarile importante care au fost confirmate oficial pentru milioanele de elevi care merg la scolile din toata tara, iar asta pentru ca ne spune faptul ca mediile elevilor vor fi incheiate in functie de felul cum vor profesorii sa-si organizeze activitatea, dar si anual.

Sorin Cimpeanu spune ca evaluarile standardizate vor fi folosite in noul sistem cu module scolare, care va inlocui semestrele, iar profesorii vor avea libertatea de a isi organiza modalitatea de predare a disciplinelor in cadrul acestora, insa si modalitatea de evaluare.

“Deci tocmai asta am spus. Sigur, vom avea medii la finele anului școlar. Mediile încheiate la final de semestru, aș vrea să vă atrag atenţia asupra faptului că nu au avut nici relevanță și nici nu au fost folosite. Deci se va da libertate profesorilor să-şi organizeze evaluările pe parcurs, în funcție de calendar, de structură, în funcție de ritmul de predare a materiei, în funcție de toate aceste elemente, dar, repet, precizări vom avea în ROFUIP.

Deocamdată, ordinul de ministru cu structura anului școlar prevede strict raportarea la calendar, ceea ce v-am anunţat. Încă o dată vă spun: evident că avem un plan, dar acest plan trebuie să fie certificat de experţii în educaţie. Astăzi v-am anunțat ce avem; avem structura anului școlar.

Raportarea la calendar în măsura validării de către experții în ştiințele educației vom modifica ROFUIP şi când îl vom modifica vom anunţa. V-am spus, principiul este acela al eliminării tezelor obligatorii la nivel semestrial. Am spus că vor fi evaluări standardizate. Sunt cerute la finele anului școlar şi la începutul anului şcolar, iar pe parcurs este libertatea profesorului să își organizeze atât predarea materiei, cât și evaluarea pe fiecare disciplină.

Încă o dată, aceste modificări vor face parte din modificarea regulamentului de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar. Nu îmi arog dreptul de a mă substitui experților în ştiințele educației. V-am comunicat exact ceea ce am considerat şi am dorit să vă comunic.

V-am comunicat că structura anului școlar a fost validată în CDS, a fost validată prin dialog cu partenerii sociali. Punct. Este o primă parte. V-am comunicat, de asemenea, că intenţionăm să analizăm foarte serios acea solicitare de eliminare a tezelor semestriale. După ce vom analiza foarte serios acest lucru, modificarea va fi cuprinsă ROFUIP și va fi cunoscută public. Sunt două lucruri separate, care au legătură între ele.”