Ministrul Educatiei: Masurile de Ultim Moment, Reforma Absoluta pentru Scoli

Ministrul Educatiei Masurile Ultim Moment Reforma Absoluta Scoli

Ministrul Educatiei anunta o reforma absoluta pentru toate scolile din Romania, detaliind una dintre cele mai importante masuri luate in ultimii ani pentru milioane de elevi, obiectivul fiind de a se inlocui tablele scolare clasice cu unele complet digitale ca parte a banilor europeni oferiti prin PNRR.

Ministrul Educatiei spune ca aceasta digitalizare majora a scolilor ca parte a reformei absolute pe care Guvernul o pregateste este una dintre cele mai bune schimbari care poate fi facute, iar in baza ei copiii vor avea noi oportunitati de invatare a materiei care este predata in scoli.

“Va spun ca avem aceasta oportunitate prin PNRR, program in care educatia are la dispozitie 3.6 miliarde de euro, program in care am semnat astazi un ordin de ministru prin care dorim sa promovam o reforma absoluta in educatie, anume renuntarea la creta clasica, pe tabla clasica, si inlocuirea cu o tabla inteligenta in fiecare sala de clasa din Romania.

Intelegem foarte bine diferentele de competente intre profesori, mai ales din perspectiva competentelor digitale. Ei vor trebi sa isi consolideze competentele digitale, dar atata vreme cat in fiecare clasa va exista o tabla inteligenta, pe care profesorul cu cele mai slabe competente digitale va scrie exact la fel cum scrie acum cu creta, nu va mai sterge cu buretele, ci va derula ecran dupa ecran.

Minim un avantaj exista, ceea ce scrie se poate transfera instant pe dispozitivele elevilor, deci elevii vor avea acces mult mai clar la ceea ce s-a predat in clasa, fie ca sunt elevi care participa la ore, fie ca sunt elevi care nu au participat din diverse motive la ore, deci este un minim avantaj.

Sunt convins ca orice profesor, avand la dispozitie o tabla inteligenta autonoma, atunci cand va dori sa ilustreze un experiment la fizica, biologie, chimie, in orice, avand in vedere resursa atat de extinsa pe internet, se va transforma vrand, nevrand, intr-un facilitator de invatare, si va sti sa apeleze, la un click distanta, la ilustrarea unor experimente care se fac in scoli cu inrastructura de calitate.

Vor avea elevii care asista avantajul de a vedea acele experimente, vor avea avantajul sa inteleaga. Mai mult decat atat, din experienta reala, acea modalitate de predare la minimul va fi mult mai atractiva decat este acum pentru multi dintre copii nostri, care urmeaza cursurile scolilor.”