CEC Bank: Anuntul INGRIJORATOR privind Milioane dintre Romani

CEC Bank Anuntul INGRIJORATOR Milioane Romani

CEC Bank a publicat un anunt extrem de ingrijorator cu privire la milioanele de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in aceasta perioada a razboiului din Ucraina vorbim despre o situatie tot mai dificila pentru extrem de multa lume. CEC Bank spune ca in baza unui studiu facut in Romania, jumatate dintre Romani sunt de parere ca situatia lor financiara s-a inrautatit in 2022, in comparatie cu anul 2021, ceea ce este o veste extrem de proasta.

CEC Bank spune ca aproape jumatate dintre romani sunt de parere ca in perioada urmatoare situatia lor financiara se va inrautati, asta in timp ce doar putin peste un sfert sunt de parere ca lucrurile vor merge intr-o directie mai buna. 20% dintre cei care au participat la acest studiu realizat de catre CEC Bank spun ca au schimbati LEI in valuta la inceputul lunii martie, atunci cand razboiul din Ucraina era la inceput, si foarte multa lume era speriata.

CEC Bank: Anuntul INGRIJORATOR privind Milioane dintre Romani

CEC Bank dezvaluie faptul ca studiul sau a ajuns la concluzia ca preturile la energie sunt un motiv extrem de serios de ingrijorare in randul romanilor, cresterea facturilor generand un efect in lant in ceea ce priveste preturile in toata tara. Dupa ingrijorarile generate de catre cresterile preturilor la energie, razboiul din Ucraina reprezinta o reala problema pentru romani, CEC Bank spunand ca aproape 20% dintre participantii la studiu sunt ingrijorati in legatura cu el.

CEC Bank ne da de inteles ca pandemia COVID-19 inca genereaza ingrijorari mari in randul romanilor, ceva ce era de asteptat, avand in vedere ca aceasta inca nu s-a terminat, iar urmatoarea perioada ne va spune daca vom mai avea alte valuri de infectari, sau nu. Romanii sunt ingrijorati deasemenea inclusiv din cauza cresterii inflatiei, dar si posibila penurie a alimentelor, CEC Bank spunand ca romanii au probleme inclusiv cu plata facturilor lunare.

CEC Bank a facut acest studiu pentru a ne arata ca Romania trece printr-o perioada dificila, intr-un moment in care iesirea din pandemie trebuia sa readuca prosperitatea economica, dar razboiul din Ucraina afecteaza extrem de serios economiile din intreaga lume.