Guvernul Romaniei: Primele Masuri ale Programului “Sprijin pentru Romania”

Guvernul Romaniei Primele Masuri ale Programului “Sprijin pentru Romania”

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial astazi ca au fost luate primele masuri ca parte a pachetului “Sprijin pentru Romania”, cel care are menirea de a ajuta romanii sa treaca mai usor peste perioada aceasta dificila cu majorari semnificative de preturi pentru cam orice in tara noastra.

Guvernul Romaniei pregateste in cursul urmatoarelor saptamani noi masuri a caror menire este de a pune in aplicare prevederile acestui pachet special creat pentru romani, astfel ca vom mai afla si despre alte initiative foarte bune pentru noi de la autoritati.

“Guvernul a luat primele măsuri pentru implementarea pachetului ”Sprijin pentru România.”

Astăzi a fost aprobată ordonanța de urgență prin care se alocă 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții și, de asemenea, pentru creșterea prețurilor la forța de muncă, astfel încât sectorul construcțiilor să-și continue dezvoltarea.

Tot în ședința de astăzi s-au discutat măsurile și calendarul de implementare pentru creșterea capacității de transport feroviar în zona Portului Constanța; în plus, au fost alocate 200 de milioane de lei pentru fluidizarea tranzitului de mărfuri în Portul Constanța, astfel încât acesta să poată prelua fluxul de marfă suplimentar, provenit din Ucraina.”