Ministrul Sanatatii: Anunt de Ultima Ora cu un Mesaj pentru Toti Romanii

Ministrul Sanatatii le vorbeste romanilor din toata tara despre o deczie extrem de importanta despre care ar trebui sa stie milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca toti cei care au crezut ca SMURD va fi luat de la MAI si trecut la ministerul sau, pot sta linistiti pentru ca nu se va intampla asta.

Ministrul Sanatatii spune ca afirmatia sa nici macar nu este noua, ea fiind facuta acum cateva luni deasemenea, in momentul in care el a fost audiat pentru a deveni ministru cu forte depline, astfel ca totul este doar o viziune care probabil ca nu va fi pusa in practica.

“Nici nu am spus, nici nu ma gandesc, ca SMURD sa treaca la minister, este o chestie ilogica, pentru ca discutam despre o structura care este militarizata, si care dintotdeauna a fost a MAI, si este clar ca noi nu ne ocupam de interventii cu elicoptere, cu echipamente de descarcarcerare, sau echipamente de genul acesta.

Nu este nicio intentie, si in mod evident nu vom face niciodata, eu perfonal nu voi face o astfel de pledoarie, dimpotriva eu am apreciat prestatia colegilor de la SMURD, si a domnului Arafat in aceasta zona. Asta este o chestiune foarte clara, dar asta nu inseamna ca sistemul de medicina de urgenta inseamna numai SMURD.

SMURD este o parte care este la MAI, si in mod evident ambulanta care este finantata de catre noi, unitatile de primiri urgente care sunt la nivelul spitalelor. Strategia de resurse umane in domeniul medicinei de urgenta din punctul meu de vedere ar trebui sa faca obiectul de activitate al ministerului nostru, si eu nu am adus, nu a fost o chestiune polemica, ci una afirmata in momentul audierii mele inainte de a prelua mandatul.

Nu a fost vorba despre o noutate, ci despre reafirmarea unei pozitii, si a unui principiu pe care il consider corect, el de altfel este mentionat si in proiectul unei strategii de sanatate care ar trebui sa acopere perioada 2022 – 2030, in care dezvoltarea serviciilo medicale de urgenta trebuie sa faca parte dintr-un proiect mai larg.

Ar trebui sa dezvoltam serviciile primare de urgenta ca parte integrata dintr-un proiect mai larg in care trebuie sa dezvoltam serviciile medicale de asistenta primara pe de o parte, inclusiv prin crearae de centre de permanenta, sau chiar de urgenta, de asistenta medicala primara, cum sunt in Germania.”