Vasile Dincu: Informare de Ultim Moment, Va fi Romania Atacata de Rusia ?

Vasile Dincu Informare Ultim Moment Romania Atacata Rusia

Vasile Dincu vorbeste despre posibilitatea ca Romania sa fie atacata de catre Rusia, asa cum a afirmat presedintele Volodimir Zelensky ca se va intampla daca Ucraina va fi cucerita, afirmand ca in momentul de fata nu exista vreo dovada a faptului ca Rusia ar intentiona sa faca acest lucru.

Vasile Dincu spune deasemenea ca mii de solati ai NATO sunt in Romania, si ca un nou battlegroup va veni cu si mai multi soldati, separat de asta tara noastra putand sa se apere si singura impotriva unui atac, inclusiv cu baterii de rachete Patriot pe care armata le are deja in dotarea sa.

“Nu ma ocup de asemenea calificari (n. red. vis-à-vis de acuzatiile de genocid din Ucraina), astfel de calificari sunt facute de catre Presedintele Romaniei, Ministerul Afacerilor Externe, o facem cu totii pana la urma, impreuna cu comunitatea internationala, noi ne ocupam in primul rand de ceea ce se intampla in plan militar.

Aici sunt speculatii (n. red. referitor la afirmatii privind atacarea Romaniei de catre Rusia), si noi nu credem ca exista dovezi pentru asa ceva, si nici nu luam in calcul chiar acest scenariu. Intelegem cauza pe care o apara presedintele Zelensky, si chiar atunci cand poate comunica, accentuand lucrurile, il intelegem pentru ca se lupta pentru apararea tarii sale.

Intr-o anumita masura el este si aparatorul Europei acolo, pana la urma a devenit, daca lucrurile toate acestea vor fi dovedite, toate aceste crime, atunci el este aparatorul unei civilizatii, la valorilor ei. Este clar, intelegem acest lucru, si nu consideram ca sunt date pentru toate aceste elemente, dar la nivelul logicii posibilului, orice este posibil.

Peste 3.900 de trupe aliate ale NATO sunt acum pe teritoriul nostru, ne apropiem de 4.000. In Romania exista rachete Patriot in dotarea Armatei Romane, si avem un program de inzestrare continua, avem baterii Patriot ale noastre, si sigur ca acum in aceasta perioada incep sa vina aceste trupe aliate, si vor mai veni ca parte a battelegroup-ului viitor.

Trupele aliate vine si ele cu echipamentele lor. Bateriile Patriot ar trebui sa le aiba fiecare tara, noi am inceput achizitia, avem baterii Patriot, avem si baterii si rachete Himars, din aceeasi familie, deci ele pot intercepta un atac cu rachete balistice.”