Vasile Dincu, Ministrul Apararii: Anuntul Important pentru Romani privind Razboiul din Ucraina

Vasile Dincu Ministrul Apararii Anuntul Important Romani Razboiul Ucraina

Vasile Dincu, Ministrul Apararii, transmite un mesaj extrem de important pentru milioanele de romani din toata tara in ceea ce priveste razboiul din Ucraina, iar asta pentru ca din ceea ce spune el, este improbabil ca razboiul sa se extinda in afara granitelor acestei tari, in ciuda amenintarilor Rusiei.

Ministrul Apararii afirma deasemenea ca NATO ramane pilonul cel mai important al apararii europene, dar si ca nu se doreste la nivel european crearea unei armate europene separate de NATO pentru ca ar fi extrem de dificil de finantat doua forte de acest gen de catre europeni.

“Pilonul cel mai important al apararii noastre, si al Europei, este NATO, pentru ca in NATO suntem si noi europenii, in cea mai mare pare, iar noi nu vom putea finanta dublu si armata NATO, si o armata europeana. Nici nu putem alte mai multe strategii cu privire la aparare.

Ceea ce s-a intamplat in doua saptamani, dintr-odata din busola strategica sunt multe lucruri importante pentru NATO, in primul rand ca se realizeaza integrarea intre apararea europeana si atlantica, au aparut schimbarile masive, ceea ce a facut Germania este o schimbare istorica, ceea ce a facut Uniunea Europeana cumva si in intelegere cu NATO, sa finanteze armament, ajutoare pentru Ucraina.

Nu poate iesi o extindere a razboiului (n. ref. referitor la convoaiele cu ajutor vestic si amenintarea Rusiei). Rusii au atacat la un moment dat, ca zone dinspre Polonia, zone din Ucraina, a parut din punct de vedere strategic ca incearca sa taie caile de ajutor. Pana la urma nu au insistat cu chestiunea aceasta, si chiar daca ataca pe teritoriul Ucrainei un convoi, este convoi ucrainean, pentru ca nimeni nu merge cu convoaie acolo cu insemenele proprii.

Sigur ca in aceasta faza (n. red. referitor la noile miscari de trupe ruse in sudul Ucrainei), exista concentrari de trupe, redislocari de trupe care erau in Nord, dinspre Belarus si partea Kiev-ului, exista o operatiune intensa de refacere a fortelor, in care se reconstituie batalioanele, se aduc oameni, arme.

In spatele coloanelor care se vad din satelit exista trenuri si alte vehicule de suport cu alimente munitie, exista o logistica foarte mare in spatele acestor coloane. Putin incearca sa faca o bresa in zona Lugansk si malului Nordic al Marii Negre, incercand sa obtina o victorie, existand speculatii in Rusia ca in 9 mai va fi un eveniment special.”