DSU Romania: Profesionistii care Lucreaza in cadrul SMURD

DSU Romania Profesionistii Lucreaza SMURD

DSU Romania vorbeste despre profesionistii care lucreaza in cadrul SMURD pentru romanii din toata tara, institutia avand in componenta sa angajati ai unor servicii de urgenta al caror scop este de a salva vietile oamenilor din intreaga tara.

“În structurile de urgență sunt profesioniști‼️

Indiferent de structura de urgență în care activează, salvatorii, adevărați profesioniști în domeniul lor de activitate, cu efort, sacrificiu și grijă pentru aproapele lor luptă zilnic 7 zile din 7, 24 ore din 24 pentru îndeplinirea unui singur scop, acela de a salva o viață.

Pentru ca acest scop, devenit un adevărat crez al salvatorilor, să poată fi realizat, cei mai mulți dintre aceștia activează atât în zona prespital cât și în spital, în cadrul Unităților de Primiri Urgențe. Datorită acestui sistem integrat dezvoltat în ani de către de DSU cu sprijinul structurilor de urgență aflate în coordonare, pe mulți dintre acești profesioniști, medici, asistenți, îi putem vedea atât în UPU, cât și pe ambulanțele SMURD, resursele aero SMURD aflate în dotarea Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. (elicoptere, avion) dar și în alte structuri de urgență cu responsabilitate în salvarea de vieți omenești.

Deși exemplele sunt multiple, un astfel de profesionist este și Dr. Csillag Paul Bogdan.

  • Medic primar ATI în cadrul UPU-SMURD Sibiu
  • Coordonator SMURD Sibiu
  • Medic voluntar Salvamont Sibiu

Fiind la începuturi voluntar SMURD, astăzi, doctorul Bogdan Csillag are o experiență de peste 20 ani ca medic atât în prespital, pe ambulanțele și elicopterele SMURD cât și în spital, în cadrul UPU-SMURD SIBIU, intervenind totodată și ca medic voluntar alături de echipajele Salvamont Sibiu.

Toate acestea, pentru a salva o viață!

Sistemul național integrat de urgență are acest scop, de a reuni profesioniștii din domeniul urgențelor (pompieri, paramedici, medici și asistenți din cadrul SMURD, Ambulanță, UPU/CPU, piloți, voluntari, salvamontiști) și de a crea mecanismul concret de salvare rapidă a persoanelor care au nevoie de ajutor.”

author avatar
Redactia iDevice.ro