Armata Romana Continua Exercitiile Mixte cu Soldatii NATO

Armata Romana Continua Exercitiile Mixte cu Soldatii NATO

Armata Romana continua in aceasta perioada sa faca exercitii mixte cu soldatii NATO care au ajuns in tara noastra ca parte a grupurilor de lupta constituite pana in momentul de fata, iar asta pentru ca e nevoie de interoperabilitate crescuta cu aliatii nostri.

Armata Romana desfasoara de ceva vreme exercitii de acest gen, si nu doar cu militarii francezi, asa cum s-a intamplat acum, ci si cu militarii celorlalte tari care au ajuns in Romania in cursul lunilor, dar si a anilor, trecute/i.

“De pe “Via Ferrata” pe Valea Trotușului, în rapel.

Deși munții sunt diferiți, vânătorii de munte români și francezi sunt aceeași militari hotărâți și profesioniști, un pilon de bază în structura de forțe.

Militarii români aparținând Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, alături de militarii francezi din Batalionul 27 Chasseurs, au parcurs o nouă etapă a instrucției în comun, exersând procedee de coborâre în rapel, folosind materialele de alpinism din dotarea Armatei României.

Pe principiul ,,faceți ca mine” și ,,toți la înălțime”, echipa de comandă a marii unități, formată din colonelul Nicolae Oros și locotenent-colonelul Cristian Arsene a coborârât în echipă, în rapel, de pe viaductul Valea Gârbea din Lunca de Sus, pentru echipa româno – franceză care se instruiește cu echipa în această perioadă. Alături de ei, preotul militar al brigăzii, Florin Vatamanu, a executat coborârea în rapel.”