Sorin Grindeanu: Anunturile de Ultima Ora cu Masurile Luate pentru Toata Romania

Sorin Grindeanu Anunturile Ultima Ora Masurile Luate Toata Romania

Sorin Grindeanu a anuntat in mod oficial o serie de masuri extrem de importante pentru Romania, menirea lor fiind de a ne oferi intr-un final posibilitatea de a circula pe drumuri expres, sau autostrazi, demne de o tara europeana, dar din pacate nu imediat, ci in cativa ani, daca nu vor exista probleme.

Sorin Grindeanu vorbeste mai jos despre drumul de mare viteza Filiasi – Lugoj, care va avea 230 km, dar si despre trei loturi din autostrada A7, intre Ploiesti si Buzau, autostrada care intr-un final ar trebui sa ajunga la pascani, dar deocamdata nu se stie foarte clar cam cand.

“Astăzi au fost postate în SEAP anunțurile licitațiilor pentru Studiile de Fezabilitate necesare celor 4 loturi ale Drumului de Mare viteză Filiași – Drobeta Turnu Severin – Domașnea – Caransebeș – Lugoj (230 km).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15.06.2022. Durata pentru realizarea Studiilor de Fezabilitate pentru cele 4 loturi este cuprinsă între 18 luni și 26 de luni. Lotul 1: Filiași-Drobeta Turnu Severin (70 km), 18 luni. Lotul 2: Drobeta Turnu Severin – Domașnea (65 km), 26 de luni. Lotul 3: Domașnea-Caransebeș (45 km), 22 de luni. Lotul 4: Caransebeș-Lugoj (50 km), 18 luni. Sunt termene realiste care permit ulterior construcția acestui drum de mare viteză într-o perioadă de timp decentă.

Trei loturi din A7 (Tronsonul Ploiești-Buzău) au în acest moment câștigători desemnați! CNAIR a comunicat astăzi rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcția Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), în lungime de 21 de km.

Asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza lucrările. Acestea includ construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m (peste DJ 101F și CF 804). Contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR.

În luna martie au fost anunțați și câștigătorii pentru celelalte două loturi ale Tronsonului de autostradă care va fi construit între Ploiești și Buzău: – Lotul 2: Mizil-Pietroasele (28,35 km); – Lotul 3: Pietroasele-Municipiul Buzău (14 km).
Tronsonul Ploiești-Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești-Pașcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova.”