Tichete Sociale pentru Rechizite si Haine Oferite de catre Guvern

Tichete Sociale Rechizite Haine Oferite Guvern

Guvernul a anuntat astazi decizia de a oferi tichete sociale, copiilor care beneficiaza de burse sociale, pentru cumpararea de rechizite scolare, haine, si alte produse necesare pentru a merge la scoala, valoarea acestora fiind de 500 de LEI.

“Copiii și tinerii care beneficiază de burse sociale primesc, începând de astăzi, și tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru achiziționarea de rechizite, îmbrăcăminte și alte produse necesare frecventării cursurilor școlare.

Este vorba despre punerea în aplicare a măsurii din pachetul ”Sprijin pentru România” prin care preșcolarii și elevii din medii defavorizate beneficiază de 30 de euro, pentru fiecare luna în care sunt organizate cursuri școlare.

Banii distribuiți începând de astăzi celor peste 246.000 de elevi și preșcolari reprezintă echivalentul voucherelor pentru trei luni.

Aceste vouchere sunt complementare mecanismului prin care elevii care beneficiază de burse sociale primesc anual tichete în valoare de 500 de lei sunt pentru achiziții de început de an școlar, inclusiv haine.

Implementarea măsurilor sociale continuă cu distribuirea, înainte de Sărbătorile Pascale, a pachetelor alimentare destinate persoanelor defavorizate. Peste 1,1 milioane de persoane care au nevoie de sprijin vor primi în aceste zile pachete de alimente în valoare individuală de 170 de lei.”