Andrei Baciu: Masurile de Ultima Ora Decize pentru Milioane de Romani

Andrei Baciu Masurile Ultima Ora Decize Milioane Romani

Andrei Baciu a anuntat in mod oficial o ultima masura extrem de importanta care a fost decisa zilele acestea pentru toata Romania, iar asta pentru ca in baza a ceea ce ne spune, toate centrele de vaccinare vor fi desfiintate pana in data de 1 iulie, dupa care imunizarile se vor face exclusiv la medicii de familie.

Andrei Baciu vorbeste deasemenea si despre oamenii din spatele Comitetului National pentru Coordonarea Vaccinarii in Romania, peste 40.000 de oameni din diverse institutii fiind implicati in acest proces foarte complex, totul ca o premira foarte importanta pentru toata Romania.

“Pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie. Prin urmare, perioada de tranziție de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului național de vaccinare al Ministerului Sănătății se va încheia pe 30 iunie.

Până la această dată inclusiv, toți cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcționează în continuare, cât și la cabinetele medicilor de familie. Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare își vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie. Recomand din nou vaccinarea drept cea mai bună formă de protecție împotriva virusului SARS-Cov-2 și o consider extrem de utilă mai ales pentru grupele de risc.

Au fost cateva persoane in fata care au fost vazute, si au fost identificate cu procesul de vaccinare, insa este o echipa minunata in spate care a devenit mai mult decat o echipa dupa aproape 16 luni, a devenit o familie. Sunt oameni care lucreaza in institutii ale statului care au muncit cu foarte mult devotament.

Cauza in sine, obiectivul, principal a prevalat in fata oricaror preferinte subiective, sau orgolii personale, de asta lucrurile s-au intampla in acest procese organizatorice despre care vorbeam. 11.000 de transporturi, ati auzit vreodata despre ceva sa se fi intamplat cu ele ?

Niciodata, au fost poate mici intarzieri, dar la 11.000 de transporturi nu s-a intamplat vreo problema semnificativa, poate un mic accident. Pe de alta parte, partea de depozitare si de gestionare, la fel nu s-a intamplat vreo chestiune in care cineva sa fi schimbat temperatura, sau sa se fi permiat vaccinurile. Totul a fost gestionat de peste 40.000 de oameni.”