Raed Arafat: Evolutia si Organizarea Sistemului Integrat de Urgenta in Romania

Raed Arafat Evolutia si Organizarea Sistemului Integrat de Urgenta in Romania

Raed Arafat a publicat acum peste 2 ani de zile informatii cu privire la evolutia si organizarea sistemului integrat de urgenta din Romania pentru a oferi mai multa transparenta cu privire la acest serviciu de urgenta extrem de important pentru Romania atat atunci, cat si in momentul de fata.

Raed Arafat readuce in atentie acele informatii ca parte a campaniei de aducere la cunostinta romanilor a importantei SMURD in Romania, dar si a modului in care lucreaza in mod integrat cu alte servicii de urgenta, si nu numai, din Romania.

“Un articol publicat de mine pe Linkedin, care reprezinta un capitol scris intr-o carte de medicina de urgenta publicata in 2019. Am considerat ca publicarea acestui articol este necesara vazand, si auzind, comentarii aberante despre evolutia sistemului de urgenta, si a modului in care acesta este organziat.

In medicina avem o zicala “Primum Non Nocere” adica in primul rand sa nu facem rau, iar colegii nostri din SUA au o alta zicala “If not broken, do not try to fix it” sau nu incerca sa repari ce nu este stricat. Sistemul de urgenta nu este unul perfect, mai avem multe de imbunatatit si de dezvoltat, insa cu siguranta este unul dintre cele mai functionale si eficiente sisteme publice din Romania la acest moment.”