Milioane de Oameni cu Telefoane Android ALERTATI cu Privire la o Problema Serioasa

Milioane Oameni Telefoane Android ALERTATI Privire Problema Serioasa

Android are descoperit un extrem de periculos nou tip de malware care a generat foarte multe semne de intrebare in randul utilizatorilor din intreaga lume care incearca sa isi protejeze cat mai bine telefoanele de problemele actuale. Mai exact, vorbim despre un nou tip de malware care se numeste Process Manager, acesta fiind descoperit in unele dintre aplicatiile distribuite prin diverse magazinele de aplicatii, dar nu si in Google Play Store.

Android este un sistem de operare foarte complex, si destul de bine protejat de catre Google prin sistemele de securitate pe care le-a implementat, dar oamenii trebuie deasemenea sa fie extrem de vigilenti in momentul de fata. Conform expertilor in securitate cibernetica care au reusit sa analizeze acest nou tip de malware, acesta este capabil sa acceseze microfonul telefoanelor pentru a asculta ceea ce vorbesc oamenii care le utilizeaza.

Android: Milioane de Oameni ALERTATI cu Privire la o Problema Serioasa

Milioane Oameni Telefoane Android ALERTATI Privire Problema Serioasa process manager

Android poate fi deasemenea exploatat de catre malware care poate citi mesajele SMS care ajung in telefoane, dar si alte tipuri de notificari, totul fara ca victima sa stie ceea ce se intampla in propriul telefon in viata de zi, cu zi. Hackerii care au creat acest malware, l-au gandit intr-un mod destul de inteligent, astfel ca in sistemul de operare aplicatia sa este afisata cu o iconita a uneia de sistem, astfel incat oamenii sa nu incerce sa o stearga.

Android permite controlarea unei varietati de functii foarte importante de catre utilizatori, iar de asta profita si acest malware, care cere permisiuni inclusiv pentru a accesa imagini ale camerelor, sau chiar informatii despre locatia telefoanelor. Desigur ca si accesul la mediile de stocare integrate, sau adaugate, sunt ceva la care acest malware vrea sa obtina acces pentru a extrage cat mai multe informatii din telefoanele Android infectate.

Android nu poate fi protejat in mod eficient de catre compania Google daca oamenii nu stiu cum sa se protejeze singuri impotriva acestui tip de malware, asa ca e important sa fiti extrem de vigilenti la ceea ce instalat in propriile telefoane.