Ministrul Apararii: Anuntul Oficial Important care Vizeaza Intreaga Romanie

Ministrul Apararii Anuntul Oficial Important Vizeaza Intreaga Romanie

Ministrul Apararii le transmite romanilor din toata tara un mesaj oficial cu privire la o serie de masuri importante pentru Romania care au fost luate in mod oficial, iar ele vizeaza in principal colaborarea cu Regatul Tarilor de Jos, Olanda, si de instruirea comuna a soldatilor romani si a celor olandezi.

Ministrul Apararii a avut o intrevedere cu ambasadorul Olande pentru a discuta despre colaborarea importanta dintre Romania si NATO, sau UE, dar si despre razboiul din Ucraina, care pune foarte multa presiune pe Romania de aproape 2 luni de zile, iar toate detaliile le aveti mai jos.

“Am avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Excelența Sa, Domnul Roelof van EeS pentru a discuta aspecte legate de relaţia dintre Țările de Jos și România în domeniul apărării, dar și despre cooperarea în cadrul proiectelor dezvoltate în format NATO şi UE.

Am transmis Domnului Ambasador interesul României pentru intensificarea activităților de instruire comune româno-olandeze, inclusiv în cadru multinațional. Am salutat participarea militarilor din Regatul Țărilor de Jos la exercițiul multinațional RAPID FALCON 22, desfășurat pe teritoriul României în luna martie a acestui an, subliniind importanța creșterii interoperabilității între forțele armate ale statelor aliate.

A discutat, desigur, și despre situația de securitate în contextul războiului ruso-ucrainean aflat în desfășurare. Am vorbit despre sprijinul pe care atât Țările de Jos, dar și România îl acordă Ucrainei. Atât eu, dar și ambasadorul van EeS ne-am exprimat interesul pentru colaborarea aprofundată dintre țările noastre în scopul asigurării unui climat de securitate şi stabilitate în Europa.

În acest context, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos a prezentat  scrisoarea de participare la Grupul de Luptă aliat din România, având Franța ca și națiune – cadru, cu 200 de militari, această decizi urmând să contribuie la acțiunile NATO în vederea consolidării flancului estic.

Am transmis, cu acest prilej, mulțumiri ministrului Apărării Kajsa Ollongren pentru sprijinul pe care Regatul Ţărilor de Jos îl acodă României. Nu în ultimul rând, m-am bucurat să îl felicit pe ambasadorul van Ees pentru organizarea evenimentului sportiv internaţional  Invictus Games The Hague 2020, care are loc în perioada 16 – 22 aprilie, la Haga, și la a cărui ceremonie de deschidere m-am bucurat să fiu prezent alături de lotul Armatei României.“