WhatsApp: ALERTA de care sunt Informati MILIARDE de Oameni cu iPhone, Android

WhatsApp ALERTA Informati MILIARDE Oameni iPhone Android

WhatsApp este in centrul unei alerte extrem de importante despre care trebuie sa stie miliarde de oameni din intreaga lume in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre o problema foarte grava. Din pacate, se pare ca diversi hackeri incearca sa fure conturile WhatsApp ale oamenilor obisnuiti prin crearea de conturi false care ar trebui sa le dea victimelor de inteles ca discuta cu un reprezentant al platformei de mesagerie, cand realitatea e diferita.

WhatsApp are un cont special prin care ofera ajutor oamenilor care folosesc platforma de pe iPhone si Android, acesta fiind disponibil pentru oricine are orice fel de probleme in platforma. Din pacate, unii incearca sa profite de acest lucru si isi creeaza conturi cua ceeasi denumire, adica WhatsApp Support, si contacteaza utilizatorii intr-o incercare de a ii pacali, spunandu-le diverse pretexte din cauza carora ar avea, sau ar putea avea, probleme cu WhatsApp.

WhatsApp: ALERTA de care sunt Informati MILIARDE de Oameni cu iPhone, Android

WhatsApp ALERTA Informati MILIARDE Oameni iPhone Android diferenta

WhatsApp i-a avertizat pe utilizatorii care folosesc platforma din iPhone si Android in diverse randuri in legatura cu problemele de acest gen, care ii pot lasa foarte rapid fara conturile din platforma. Cei care contacteaza utilizatori ai WhatsApp prin metode de acest gen le cer oamenilor informatii personale, informatii despre cardurile de credit, sau incearca sa ii pacaleasca sa le poata fura conturile fara ca ei sa stie exact ce fac, si in unele cazuri fara sa le poata recupera.

WhatsApp ne-a atentionat sa nu furnizam vreodata informatii private catre persoane necunoscute care ne contacteaza prin platforma de mesagerie, iar acest lucru ramane valabil inclusiv in momentul de fata. Niciodata nu ar trebui sa le oferiti unor necunoscuti datele voastre personale indiferent prin ce metoda sunteti contactati, fie ca este vorba despre WhatsApp, sau vreo alta platforma de mesagerie, email, sau chiar SMS, deci trebuie sa fim extrem de vigilenti.

WhatsApp are pe website-ul sau o multitudine de detalii cu privire la modurile in care ne putem proteja impotriva acestui tip de atacuri, insa nu ne poate proteja daca noi nu stim cum sa ne ferim singuri de ele.