Sorin Grindeanu: Hotararile de Ultim Moment cu Masuri pentru Toata Romania

Sorin Grindeanu Hotararile Ultim Moment Masuri Toata Romania

Sorin Grindeanu a anuntat o serie de hotarari extrem de importante cu masuri de ultim moment care vor afecta milioane de oameni din toata Romania, iar aici vorbim despre constructia de noi autostrazi si drumuri publice de calitate ridicata.

Sorin Grindeanu vorbeste deasemenea si de angajarea unor echipe manageriale performante pentru toate companiile care se afla sub coordonarea sa, iar mai jos aveti detaliile menite sa ne aduca drumuri mult mai bune in cursul anilor urmatori.

“10 mai 2022 este noul termen de depunere a ofertelor pentru construcția celor 4 Tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani ( Sector al A7 -Autostrada Moldovei)! CNAIR a răspuns la peste 600 de solicitări de clarificare, iar licitația a fost reluată.

Construcția celor 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău- Focșani (82,44 km) este finanțată prin PNRR. Tronsonul 1 (4,60 km): Buzău -Vadu Pașii, Tronsonul 2 (30,80 km): Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, Tronsonul 3 (36,10 km): Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni, Tronsonul 4 (10,94 km): Mândrești Munteni – Focșani Nord Firmele care vor câștiga aceste contracte trebuie să finalizeze construcția în 20 de luni pentru Tronsoanele 1 și 4 și în 26 de luni pentru Tronsoanele 2 și 3.

Începem recrutarea unor echipe manageriale performante pentru toate = companiile aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor! Am semnat Acordul Cadru cu cele două firme care vor recruta membrii Consiliilor de Administrație. Procesul de recrutare se va desfășura în regim de concurență între cele două firme câștigătoare.

Selecția candidaților se va derula transparent, în conformitate cu prevederile OUG 109/ 2011 / Legea 111/2016 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Vreau să construim echipe manageriale profesioniste, cu mandate de 4 ani, pentru a asigura continuitatea în managementul companiilor. Acest lucru va determina creșterea absorbției fondurilor europene, dar și creșterea eficienței financiare a companiilor! Astfel putem recupera decalajele de care suferă acum infrastructura din România.

Data limită până la care pot fi depuse ofertele pentru proiectarea și execuția Lotului 2 (secțiunile E și D) al autostrăzii Lugoj-Deva este 9 iunie 2022. CNAIR a transmis spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunțul de participare pentru licitație. După publicarea pe această platformă, documentația va putea fi vizualizată în SICAP. În evaluarea ofertelor va fi punctată inclusiv capacitatea antreprenorilor de a finaliza contractul într-un ritm cât mai alert. Câștigătorul contractului va proiecta și va construi inclusiv tuneluri forate cu o lungime totală de 2,13 km pe secțiunea E și va finaliza lucrările pe secțiunea D. Sectorul de autostradă scos la licitație are o lungime de 9,13 km și este finanțat prin PNRR.”