Orange: ALERTA de URGENTA, Pericolul pentru Milioane de Clienti din Romania

Orange ALERTA URGENTA Pericolul Milioane Clienti Romania

Orange a emis o alerta de urgenta pentru milioane de clienti din toata Romania, una care ar trebui sa fie cunoscuta de catre toti cei care-i folosesc serviciile, iar asta pentru ca problema in sine este foarte serioasa. Orange le aduce in atentie clientilor problema majora generata de catre atacul de tip phishing care este derulat prin mesaje de tip SMS, dar chiar si MMS, in Romania, iar mai jos puteti vedea cum arata, cu detalii suplimentare despre fraude in aceasta pagina.

Orange incearca sa le prezinte clientilor din Romania cum arata atacul de tip phishing care este in momentul de fata in plina desfasurare, astfel incat ei sa isi poata da seama ce se intampla cand primesc un mesaj precum cel de mai jos. Dupa cum puteti vedea, mesajul incearca sa ne convinga sa accesam un website din propriile telefoane mobile, iar acolo Orange spune ca ni se cere sa instalam o anumita aplicatie in telefoane, dar poate fi vorba si despre completarea unor date personale.

Orange: ALERTA de URGENTA, Pericolul pentru Milioane de Clienti din Romania

Orange le spune tuturor clientilor din Romania ca nu le solicita sa instaleze aplicatii care sa le ofere acces la mesajele vocale, sau orice alte servicii de tip MMS, sau SMS, deci nu ar trebui sa faca acest lucru. Orange ofera in mesajul de mai jos si sfaturi cu privire la modalitatile prin care clientii care cred ca au telefoanele infectate pot incerca sa elimine din ele aplicatiile periculoase, iar asta pentru ca acestea pot fura date, ne pot monitoriza activitatea, si nu doar atat.

Orange le recomanda tuturor clientilor din Romania sa evite in orice fel de conditii instalarea de aplicatii din surse neautorizate, iar asta pentru ca acestea pot fi infectate de malware si le pot pune in pericol datele. Din pacate, foarte multa lume nu stie sa se protejeze impotriva atacurilor de acest gen, si ajunge sa aiba telefonul infectat de malware care fura date, sau monitorizeaza activitatea  telefonului, Orange incercand sa ne ajute sa ne protejam.

Orange are si pe website-ul sau mai multe informatii cu privire la ceea ce inseamana atacurile de tip phishing, dar si cum ne putem proteja cel mai eficient impotriva lor.